Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Jove.cat: El portal de la Generalitat amb informació institucional per als joves

La Generalitat ha posat en funcionament aquest dijous un portal a Internet amb tota la informació institucional d’interès per als joves i una selecció de continguts externs que els poden ser útils per accedir a tot tipus de serveis. Jove.cat és una iniciativa de la Secretaria de Joventut, del Departament d’Acció Social i Ciutadania, que té com a objectiu facilitar el desenvolupament del projecte vital dels joves i ser el canal de comunicació del Govern amb aquest sector de la població. A més d’oferir recursos d’interès per a la joventut, el web inclou la publicació diària de les notícies més destacades des d’una perspectiva jove i està obert a la participació.

Redacció
Redacció 19/10/2007

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, han presentat aquest dijous el nou web, que unifica i centralitza tota la informació i recursos d’interès per al desenvolupament del projecte de vida dels joves, amb una adreça d’entrada diferent dels portals de la Generalitat.

Més enllà de la informació i els recursos institucionals, Jove.cat també ofereix un seguit de continguts externs i contrastats, que poden ser d’utilitat per tal d’orientar, informar i facilitar l’accés als serveis per a joves, una tasca feta per un grup de treball específic i que compta amb l’aval de Partal, Maresma i Associats, editora de Vilaweb i gestora del nou portal.

El nou portal té tres apartats, una part de continguts que ofereix recursos d’interès per al desenvolupament de la vida dels joves; una part d’actualitat amb la informació més destacada d’interès juvenil i una tercera, més interactiva, de participació, que s’acabarà d’implementar l’any que ve. Els continguts fan referència abasten dotze àmbits temàtics, com són habitatge, treball, educació i formació, economia, cultura, tecnologia, vacances i estades, salut, participació i solidaritat, conviure, esports i medi ambient. En aquests apartats es poden resoldre qüestions com buscar un pis, què fer amb un pc vell o quan triga a cicatritzar un pírcing.

L’apartat d’actualitat inclou la publicació diària de les notícies més destacades des d’una perspectiva jove, dossiers especials, reportatges divulgatius setmanals sobre diversos temes d’interès juvenil, una agenda amb recomanacions d’arreu del territori i un cercador d’activitats culturals. Pel que fa a la participació, una àrea que s’ha d’acabar de desenvolupar, l’usuari podrà interactuar amb els serveis que ofereix el portal mitjançant un formulari de contacte accessible en totes les planes. per exemple, tindrà la possibilitat de rebre assessorament en línia sobre temes com la sexualitat, l’educació, la feina o l’habitatge.