Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Jordi Ribot entrega les fotos de la crema de retrats del rei als mossos i denuncia que els periodistes “estan desemparats”

Click Art Foto ha entregat aquest dilluns a les cinc de la tarda les fotografies de la concentració del 22 de setembre a Girona, on es van cremar una cinquantena de retrats del Rei, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vista Alegre després que el jutge Fernando Grande-Marlaska els avisés que incorrerien en un delicte de desobediència greu si no ho feien. El responsable de Click Art Foto, Jordi Ribot, va comparèixer divendres passat davant el jutge a Madrid i aquest dilluns ha explicat que ‘després de consultar-ho amb l’advocat ens hem vist obligats a donar el material fotogràfic tal com ha ordenat el jutge’. A més, denuncia que hi ha un ‘buit legal’ perquè ‘l’article en el que ens emparem, el secret professional i la llibertat d’expressió, no està desenvolupat en aquest país’ i demanen els polítics que ‘comencin a treballar per suplir-lo’.

Redacció
Redacció 02/10/2007

‘Més enllà del motiu d’aquestes fotos, el que ens preocupa és la situació a partir d’avui si s’estableix que tots els periodistes estiguin sotmesos a que qualsevol jutge ens pugui reclamar el material’, ha manifestat Ribot que afirma que se senten ‘impotents’ i ‘desemparats’. Jordi Ribot va viatjar divendres passat a Madrid, on va comparèixer davant el jutge Grande-Marlaska per la negativa a entregar les fotografies als Mossos d’Esquadra. El jutge els va informar que si no ho feien incorrerien en un delicte de desobediència greu pel que, explica Ribot, després de consultar-ho amb l’advocat del Col·legi de Periodistes ‘ens hem vist obligats a donar-les’.

Per aquest motiu, Ribot s’ha dirigit juntament amb l’altre responsable de Click Art Foto, Eddy Kelele, i el també fotògraf Toni Vilches a la comissaria de Vista Alegre dels Mossos d’Esquadra on han entregat un CD amb les imatges que els havien exigit de la crema d’una cinquantena de retrats del Rei el passat 22 de setembre a Girona. Ribot ha explicat que amb les fotografies hi han adjuntat un escrit conforme feien entrega de les imatges que han signat els Mossos d’Esquadra. ‘Normalment quan entreguem unes fotografies adjuntem una factura, en aquest cas no podem fer-ho’, argumenta Ribot que ha especificat que han adjuntat el document perquè quedés constància de que havien lliurat el material.

Les fotografies que han reclamat als mitjans de comunicació de Girona les utilitzaran per identificar els autors de la crema massiva de retrats del Rei en una concentració de suport al jove citat a declarar a l’Audiència Nacional per cremar una fotografia del monarca el passat 13 de setembre, durant una visita de Joan Carles I a la ciutat.