Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Joan Laporta visita l’escola del Barça a l’Argentina

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha visitat la ‘Masia de Buenos Aires’, nom com es coneix l’escola que el club català ha posat en marxa fa pocs mesos a la capital argentina. Es tracta d’un centre similar al que ja funciona a Barcelona que pretén formar jugadors i futurs ‘cracks’ sense que hagin de patir el desarrelament familiar. Joan Laporta ha confessat que la idea de posar en marxa una escola a l’Argentina va sorgir juntament amb els pares de Leo Messi, que van patir el que significa deixar un país quan un fill encara no és ni adolescent, ‘amb l’impacte familiar, emocional i personal que tot plegat significa també per la futura promesa’.

Redacció
Redacció 19/11/2007

A les instalacions del CEFAR (Centre d’Entrenament per a Futbolistes d’Alt Rendiment), exciutat esportiva de Boca Juniors, és on el club blaugrana ha posat en marxa fa uns mesos aquesta mena de ‘masia argentina’ que funciona amb els mateixos plantejaments, sistemes d’entrenament i pla de formació que funcionen a la Masia catalana.

Durant el seu recorregut per l’escola del Barça a Buenos Aires, el president del club, Joan Laporta, ha mostrat la seva sorpresa per la qualitat del complexe esportiu i per la seva majestuositat. En total, són 8 hectàrees distribuïdes en diferents camps de joc i entrenament, una seu administrativa, uns dormitoris i una sala d’esbarjo i cafeteria.

Els jugadors argentins que forma el Barça estan escolaritzats i reben no només una educació de qualitat lectiva i futbolística sinó que també se’ls explica què és Catalunya i el significat del Barça. ‘L’objectiu és formar jugadors i persones’, deia Joan Laporta a metres d’un camp de futbol, on uns nois de 15 anys vestits de blaugrana defensaven la samarreta del CA Lujan, un equip filial del Barça a l’Argentina. No obstant això, es tracta també d’aconseguir que algun d’aquests nanos en un futur pugui ser un ‘crack’.

Acompanyant a Joan Laporta ha viatjat fins l’Argentina el secretari tècnic del club, Txiqui Beguiristain. Tots dos tenen previst assistir al sopar de comiat de Mauricio Macri com a president del club Boca Juniors després d’haver estat escollit com a nou alcalde de la capital argentina fa unes setmanes.