Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Jaime Martínez Bordiu Franco condemnat per violència de gènere

|

- Publicitat -

La sentència indica que condemnat i víctima estaven allotjats en un hotel de Mijas el 21 d’agost del 2007 quan encara eren parella. La jutgessa considera que van començar a discutir, i Martínez Bordiu va insultar en nombroses ocasions a la dona. Davant d’aquesta situació, ella va manifestar la voluntat de deixar l’hotel i tornar a Barcelona, i per això, el condemnat la va agafar dels braços i la va tirar contra el sofà dient que no marxava de l’habitació. La víctima va començar a fer la maleta però Martínez Bordiu va tirar-li al terra mentre li deia que compraria tots els bitllets d’avió perquè ella no pogués tornar.

La dona va continuar recollint els seus objectes quan el condemnat va donar una puntada de peu a una cadira cap a on estava ella. La cadira va rebotar en un ordinador situat prop de la víctima, i en caure va impactar sobre Ruth. Després Martínez Bordiu va sortir de l’habitació.

Publicitat

Quan ell va ser fora, la víctima va aprofitar per agafar la maleta i dirigir-se a recepció per marxar de l’hotel i va dir que li demanessin un taxi. Tot i això, el condemnat la va trobar allà i va continuar la discussió. Durant aquest enfrontament, Martínez Bordiu va intentar que la dona no marxés, tirant-li de la bossa, i quan va saber que ella havia trucat a la policia la va tornar a amenaçar dient que la mataria. La víctima va patir contusions als braços tot i que ha renunciat a qualsevol indemnització.

En el judici celebrat dijous passat, Martínez Bordiu va negar haver agredit la dona i només ha explicat que van discutir. En aquest sentit va destacar que ella va estar burxant-lo tot el dia i que s’anaven enfrontant, tot i que per evitar mals majors ell sortia de l’habitació i baixava a la piscina fins que ella es calmés. L’acusat va explicar que en algun moment va dir-li a la dona que compraria els bitllets que quedessin d’avió per tornar però que ho va fer enmig de la disputa. Sobre l’ordinador va destacar que li va caure al terra després d’apagar-lo sense que li donés cap cop a la víctima. En aquest sentit va declarar que ella volia tafanejar en l’ordinador com ja havia fet ‘amb els meus missatges de telèfon mòbil’.

En una d’aquestes baralles, el condemnat va sortir a sopar amb uns amics tot i que va dir als de l’hotel que l’avisessin si ella volia marxar. Per això, més d’una hora després de sortir de l’habitació, el van avisar que la dona volia marxar i ell va anar al vestíbul on la va trobar. La parella va tornar a discutir, fins que va arribar la Guàrdia Civil. Martínez Bordiu Franco, de 44 anys, va destacar que les acusacions de maltractament són ‘absurdes’ i que ella ja l’havia denunciat en anteriors ocasions per trencament de mesura cautelar d’allunyament quan ‘tots dos ens havíem passat la tarda fent l’amor’.

Malgrat aquesta declaració la jutgessa considera que la declaració de la víctima és suficient per condemnar a Martínez Bordiu ja que va relatar el maltractaments, sense deixar de dir que ell és ‘bona persona’ però que de vegades es posa molt ‘nerviós’ i ‘excitat’. La sentència destaca que la víctima no vol venjar-se del condemnat ni aconseguir un benefici econòmic ja que ha denunciat a qualsevol indemnització. A més hi ha un informe mèdic que acredita les lesions de la víctima i els empleats de l’hotel van veure com el condemnat ‘vexava’ i ‘menyspreava’ a Ruth. A banda de la pena de presó, la jutgessa acorda que el condemnat no podrà aproximar-se ni comunicar-se amb la víctima durant tres anys.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut