Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Ja podeu apuntar-vos als ‘Voluntaris per la llengua’ des d’Internet

|

- Publicitat -

L’aplicació permetrà fer una gestió descentralitzada de les dades, ja que cadascun dels 22 centres de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) tindrà un accés parcial i podrà gestionar la informació relativa al seu territori. Aquest nou servei web permetrà fer una millor explotació de les dades, ja que es podrà extreure informació per zona geogràfica, franges d’edat, sexe, procedència dels participants i fluxos de participació. Gràcies a això, es podrà conèixer més a fons el perfil dels voluntaris i es podran obtenir dades reals i actualitzades del programa en tot moment. El cost total d’aquesta aplicació és de 82.604,20 euros, dels quals 64.604,20 corresponen al pressupost de 2006 i 18.000 euros al pressupost de 2007.

Publicitat

El programa “Voluntaris per la llengua” consisteix a posar en contacte una persona que parla català habitualment amb una altra que té coneixements bàsics de la llengua i que vol parlar-la, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores.

L’objectiu del programa és fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals, facilitar que les persones que tenen coneixements de llengua catalana es llancin a parlar-la en totes les situacions, i que persones que habitualment parlen català no canviïn de llengua innecessàriament. Des que es va implantar, l’any 2003, el programa “Voluntaris per la llengua” ha comptat amb la participació de 14.418 parelles.

Les persones que hi vulguin participar es poden inscriure a través de l’adreça d’Internet http://www.voluntarisperlallengua.cat o dirigint-se a qualsevol centre de normalització lingüística.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut