Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Ja hi ha 25.600 adhesions perquè el Prat sigui un aeroport intercontinental

L’Associació Catalana de Professionals (APC) ha aconseguit més de 25.600 adhesions en dos mesos a través d’una pàgina web que reclama que l’aeroport del Prat, a Barcelona, es converteixi en un hub o enllaç de vols intercontinentals, i que la gestió d’aquesta infraestructura sigui individualitzada i es faci des del territori, segons ha informat aquesta associació.

Redacció 07/05/2007

Aquesta organització ha participat en l’acte conjunt entre institucions empresarials, professionals i socials de Catalunya que es va fer el 22 de març passat a l’escola de negocis IESE de Barcelona.

Entre les exigències de l’ACP figura que, en l’adjudicació de la Terminal Sud, “més enllà de si ha de ser compartida o no, la ubicació definitiva de companyies i de grans aliances aèries es faci de manera transparent i basada en criteris objectius de servei al client, coneguts per tota la societat”.

L’associació també demana que la gestió de l’aeroport “es faci de manera individualitzada i des del territori, és a dir, que cada aeroport es gestioni per si mateix, amb criteris d’eficiència i amb l’opció de participació dels sectors públic i privat”.

El manifest defensa que “en els pròxims mesos el govern de l’Estat ha de prendre una decisió sobre el funcionament de l’aeroport del Prat que, si no és el més adequat, marcarà greument les opcions de futur de l’economia catalana en un context mundial de definició de les interconnexions entre les principals àrees econòmiques del món”.