Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Igualada rebutja la bandera espanyola

D’ençà de principis del mes d’agost, diferents col.lectius i persones a títol individual de la ciutat d’Igualada estan duent a terme la campanya “A l’Ajuntament les nostres banderes!”, per mostrar el rebuig a la presència de la bandera espanyola al terrat de l’Ajuntament d’Igualada. Des de feia uns anys no onejaven banderes al consistori igualadí, però d’uns mesos ençà el govern de l’Entesa per Igualada crispat a la població fent onejar novament la bandera espanyola al terrat de l’Ajuntament després de les obres de remodelació de l’edifici. El web Bonrotllo.cat ha iniciat una campanya d’enviament de correus electrònics, seguida per més de 650 igualadins, així com diversos actes de protesta que continuaran fins que el consistori recapaciti.

Redacció
Redacció 31/08/2007

Des del web Bonrotllo.cat, i al marge de tota formació política, s’inicià una campanya consistent en l’enviament de correus electrònics a l’alcaldia de la ciutat mostrant la inquietud per aquest tema i demanant que es tregui l’esmentada bandera de l’Ajuntament. Fins avui ja són 650 els igualadins i les igualadines que han enviat un correu electrònic a l’alcalde de la ciutat. Entre ells hi ha moltes persones a títol individual i diferents entitats i col.lectius de la ciutat.

A més, durant la Festa Major, la protesta es va estendre a d’altres actes. Un dels més exitosos fóu la xiulada que es va dur a terme el divendres de Festa Major cinc minuts abans que comencés l’espectacle del Pregó, on centenars d’igualadins cantaven alhora i durant uns minuts “Fora! Fora! Fora! La bandera espanyola!”. Els càntics i les xiulades se sentien des de tot el centre de la capital anoienca. Durant tota la Festa Major també han estat repartides milers d’enganxines que s’han fet visibles en molts indrets de la ciutat, sobretot en els jerseis i samarretes de molts igualadins durant tots els actes de la Festa Major. Són persones de totes les edats que volien viure una Festa Major amb normalitat, sense que la presidíssin banderes que no les senten com a seves.

També durant el Sopar del Cigró del dijous al vespre, un grup de rumberos catalans aficionats va pujar a l’escenari i va interpretar el “Què volen aquesta gent!” de Lluís Serrahima i Ma. del Mar Bonet, però hi van canviar la lletra i, entre altres, la tornada deia: “Què hi fa dalt l’Ajuntament, la bandera espanyola penjada!”

També de la Plaça de l’Ajuntament penjava una gran pancarta amb la imatge de la campanya i el lema “A l’Ajuntament les nostres banderes! Fora la bandera espanyola!”. També s’han vist algunes pancartes penjades de rebuig a la bandera espanyola a la ciutat, especialment a la zona de Barraques.

Els Diables d’Igualada durant els versots també en van dedicar alguns a aquest tema, i el públic hi mostrava un suport especial en els aplaudiments.

La campanya resta oberta fins que el govern no modifiqui la seva posició envers aquest tema. Per adherir-s’hi, sols s’ha d’indicar el nom i el correu electrònic a l’adreça www.bonrotllo.org/ajuntament_les_nostres_banderes