Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ICV-EUiA presenta una resolució amb ERC que demana el cessament d’Álvarez

El portaveu parlamentari d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha anunciat aquest dilluns que ha presentat conjuntament amb ERC una resolució sobre la situació de Renfe a Catalunya i que, en un dels seus punts, inclou la petició al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que destitueixi la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Bosch, però, ha avançat que el seu grup no donarà suport a una resolució de CiU que va en la mateixa direcció ‘per principis’, perquè tant la federació com el PP ‘en bona part són responsables del que estem patint avui’. Bosch considera ‘important’ que el Parlament ‘adopti una posició sobre el que està passant a Catalunya amb el servei de Rodalies i les obres del TGV’.

Redacció
Redacció 30/10/2007

El portaveu parlamentari ecosocialista ha avançat que intentaran que el PSC doni suport a aquesta resolució, perquè la compareixença del president de la Generalitat, José Montilla, en el plenari de mitjans de novembre ‘ha d’anar acompanyada de l’aprovació de la resolució’.

Bosch, però, ja ha advertit que no aniran ‘a remolt’ de CiU i PP en Rodalies, ‘perquè ells en bona part són responsables del que estem patint avui’. ‘Per principis no donarem suport a la seva resolució’, ha afegit, tot dient que ‘si volen que el Parlament aprovi una resolució que demani el cessament de la ministra hauran de votar la nostra resolució’.

D’altra banda, el portaveu d’IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha qualificat la visita de Zapatero aquest diumenge a Bellvitge de ‘retòrica, incoherent i falsa’. ‘Retòrica perquè assumeix responsabilitats aquí, però no les depura a Madrid, incoherent perquè no es pot dir que es dóna prioritat a Rodalies i continuar amb les obres del TGV’. Herrera ha denunciat ‘l’excés de presses, la imprevisió i la manca històrica d’inversions’. Per això, ha demanat el cessament de la ministra i ha anunciat que li traslladarà dimecres a la seva compareixença que farà al Congrés.

Responent a la ministra de Foment, Herrera ha dit a Álvarez que ‘el que és de cobards és no assumir responsabilitats i no atrevir-se a venir a Bellvitge, però mantenir-se en el càrrec’. A més, creu que el seu cessament ha de significar ‘una reorientació de les polítiques sobre infraestructures per prioritzar Rodalies’.

De fet, la formació ecosocialista ha començat una campanya sota el lema ‘Primer Rodalies’ i ha editat 4.000 xapes que farà arribar arreu del territori afectat.