Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

ICV declina la invitació d’Artur Mas a la “refundació del catalanisme”

El secretari general d’ICV, Jordi Guillot ha enviat aquest diumenge una carta al dirigent nacionalista, Artur Mas, declinant la invitació que el secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha fet arribar a alguns dels dirigents de la formació ecosocialista per assistir a la conferència que farà el pròxim dimarts dia 20 de novembre. Guillot no troba ‘pertinent la presència de dirigents d’ICV a un acte polític d’aquestes característiques’ i rebutja ‘reduir el catalanisme polític’ a un sol projecte.

Redacció
Redacció 19/11/2007

El secretari general de la formació ecosocialista agraeix la invitació a Mas però, tal com explica en la missiva, ‘ICV se sent hereva de la llarga tradició de catalanisme d’esquerres i federalista, avui també ecologista i feminista, tradició i projecte ben allunyat del de Convergència Democràtica de Catalunya’.

Finalment, Guillot desitja a Artur Mas ‘el màxim encert per trobar una orientació’ pel projecte de CDC ‘que no pot ser el de pretendre reduir el catalanisme polític que és plural’.