Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Iceta posa en dubte que Òmnium Cultural representi tot el poble de Catalunya

Continua la polèmica sobre l’encapçalament de la manifestació contra la sentència de l’Estatut del dissabte 10 de juliol. Després que ahir a la nit Òmnium Cultural es refermés en el lema consensuat amb més de 600 entitats Som una nació. Nosaltres decidim, el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha posat en qüestió que l’entitat representi tot Catalunya. Ho ha dit a TV3, on s’ha preguntat si la manifestació ‘és d’Òmnium o del poble de Catalunya?’. El PSC continua donant suport a la proposta del president de la Generalitat, José Montilla, de que la manifestació estigui encapçalada només per una bandera catalana, sense cap lema reivindicatiu. Iceta ha assegurat que el president ha d’anar ‘darrera símbols que ens uneixin a tots’.

Redacció
Redacció 07/07/2010

Iceta ha recordat que Montilla ja va anunciar aquesta voluntat en el discurs institucional que va fer just després de conèixer-se la sentència de l’Estatut, i ha lamentat que, en la reunió de dimarts a la nit d’Òmnium Cultural, no prosperés la proposta de la seva presidenta, Muriel Casals, que oferia una solució a mig camí entre les dues posant al capdavant de la manifestació una senyera en posició horitzontal subjectada per nens, seguida dels càrrecs institucionals i just al darrera la pancarta amb el lema i els convocants de la manifestació.

El líder socialista ha destacat que la manifestació convocarà moltes persones amb ideals i sentiments molt diferents. És per això que creu que el que cal ‘perquè la manifestació sigui realment unitària i doni la sensació realment de país, que és el que ens hauria de moure a tots, és que al davant hi hagi les institucions i la bandera del país’. A més ha afegit: ‘No sé veure el patriotisme en aquest intent d’amagar la nostra bandera o d’amagar a les institucions el paper que els correspon’. Per això ha reblat: ‘Em dol que la proposta que ahir feia Muriel Casals fos derrotada’.

Òmnium Cultural ha reiterat aquest dimarts a la nit la seva voluntat que la manifestació l’encapçali la pancarta amb el lema Som una nació. Nosaltres decidim, tot i que afegia que sotmetrà la proposta a la deliberació de la resta d’entitats organitzadores, i que si majoritàriament es tria un altre encapçalament no s’hi oposaran, tot i que no canviaran la seva opinió.