Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Iceta: ‘ La sentència no és un fracàs per Catalunya, sinó un entrebanc’

El viceprimer sectari del PSC, Miquel Iceta, ha mostrat la seva indignació per la sentència de l’Estatut, ja que, ha dit, ‘ el partit socialista de Catalunya volia que es digués que l’Estatut era plenament constitucional’.  Iceta però ha matisat el to declarant que la sentència del TC no és un fracàs per Catalunya, sinó només un entrebanc que cal superar ‘ amb la unitat de tots’. Iceta ha demanat prudència per estudiar  a fons la sentència i que ara ‘ seria prematur fer qualsevol anàlisi’.  El polític socialista s’ha mostrat tranquil degut a que l’Estatut està vigent i que ‘ no es canviarà cap competència de les que hi han actualment’. Pel que fa a la possible manifestació del dia 10 de juliol, Iceta s’ha acollit positivament a la iniciativa, alhora que no ha deixat passar l’ocasió per criticar al Partit Popular, de qui ha dit que ha fracassat en el seu intent de tombar l’Estatut.

Redacció
Redacció 29/06/2010

Prudència i espera dins de la indignació. Aquesta és la postura de Miquel Iceta, viceprimer secretari del PSC, davant de la sentència sobre l’Estatut. El polític socialista ha demanat unitat per defensar l’Estatut, encara que s’ha mostrat tranquil davant el desplegament que actualment ja té el text estatutari que no ‘ canviarà cap competència actual’.  Iceta ha declarat que el Tribunal Constitucional és l’únic responsable, i que aquesta sentència afecta el projecte de desenvolupament d’autogovern del partit socialista de Catalunya. No obstant, el viceprimer secretari ha dit que aquest és un moment que ha d’estimular la voluntat d’avançar i d’anar tots units per fer front a aquesta complicada situació. No és aquest però un fracàs per Catalunya segons les seves paraules. Iceta ha definit la situació d’entrebanc que en cap cas provocarà eleccions anticipades a l’agost. ‘ Les eleccions es faran quan toquin, a  la propera tardor’.
Iceta no ha deixat passar l’ocasió per criticar al Partit Popular de qui ha dit que ha fracassat en el seu intent de tombar el text, alhora que s’ha mostrat favorable a la convocatòria d’una manifestació a Barcelona el proper dia 10 de juliol.