Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

IB3 Ràdio força la dimissió del seu director pel tractament de la selecció espanyola

El director general d’IB3 Ràdio, Víctor Álvarez, va presentar dilluns la seva dimissió després de les pressions que ha rebut de la mateixa emissora pública de les Illes, un cop es va saber que havia donat directrius -d’acord amb la línia editorial dels mitjans públics illencs- per no obrir els informatius i els butlletins esportius amb notícies del Mundial de futbol. Fa alguns dies diversos mitjans espanyolistes van fer públiques aquestes directrius, que prioritzaven les notícies de les Illes per davant de les del Mundial. De fet Álvarez ha assegurat que la directriu en qüestió és molt habitual a IB3, ja que la línia informativa del mitjà es regeix precisament pel ‘principi de proximitat’, que justifica no obrir amb notícies del Mundial de futbol per tractar-se d’informacions estatals i no pas illenques. L’ens considera que la informació sobre el futbol estatal ja està suficientment cobert pels mitjans tradicionals i que per tant les notícies del Mundial no cal que acaparin també els principals llocs de la graella d’IB3 Ràdio.

Redacció
Redacció 15/07/2010

Això però no va impedir les pressions de determinats grups mediàtics i partits polítics espanyolistes, com ara UPyD, que van exigir el cessament d’Álvarez, que finalment ha dimitit. La pressió es va fer més forta amb motiu de la victòria de la selecció espanyola de futbol al Mundial, la nit del diumenge. Álvarez ha recordat que el criteri de la directriu enviada als treballadors no vetava les informacions sobre l’esdeveniment del Mundial ni sobre la selecció espanyola, sinó que només recalcava que les notícies s’havien de centrar primer de tot en l’actualitat local illenca.

Els informatius d’IB3 ‘ja cobreixen àmpliament’ els partits de la selecció espanyola, va declarar el ja ex-director d’IB3 Ràdio, una lògica que ja s’aplica ‘als altres sectors’ fora dels esports. ‘Mai no s’ha censurat cap dels professionals que treballa a IB3’.