Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

I la veu de Loquendo és…

Els veritables malalts de la xarxa de ben segur que coneixen Loquendo: es tracta d’una aplicació de sintetització de veu on l’usuari escriu un text i el Loquendo el locuta […]

Redacció
Redacció 06/11/2007

Els veritables malalts de la xarxa de ben segur que coneixen Loquendo: es tracta d’una aplicació de sintetització de veu on l’usuari escriu un text i el Loquendo el locuta a través d’una sèrie de veus prèviament introduïdes, de manera que quan la màquina llegeix el text s’arriba a entendre correctament.

Youtube és ple de vídeos d’aquesta mena, majoritàriament muntatges xorres amb imatges i vídeos on la veu que s’hi escolta està feta a través del sintetizador. La delirant crítica als usuaris de fotolog, el vídeo denuncia del doblatge castellà de Bola de drac o aquesta petita demostració de llenguatge Montillesc en serien alguns exemples cèlebres.

A més, l’empresa italiana encarregada de Loquendo també disposa d’una veu catalana, que molts han començat a utilitzar per generar també vídeos, com aquesta peculiar versió del monòleg d’Ezequiel a Pulp Fiction.

La veu de Loquendo en català i castellà és una de les més conegudes de la xarxa, però fins ara es desconeixia qui era l’autor de la veu mare, de la gravació que utilitza el sintetitzador per locutar els nostres missatges.  Aquest estiu, en una entrevista a El Club de TV3, es va desvetllar el secret, ja que l’actor i doblador Abel Folk va confessar que la veu és seva, tal com podeu veure al vídeo a continuació:

Un dels secrets més grans de la blogosfera ha quedat al descobert…