Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Hristo Stòitxkov, nou entrenador del Celta

|

- Publicitat -

L’equip gallec no aconsegueix sortir de la zona baixa, i va destituir diumenge Fernando Vázquez, l’entrenador de les dues últimes temporades, davant l’empat aconseguit contra l’Athletic, un dels competidors directes del Celta en la pugna per la permanència. L’expulsió de la UEFA davant el Werder Bremen fa tres setmanes va minar els ànims gallecs fins a precipitar la destitució.

Publicitat

El repte gallec suposa per Stòitxkov abandonar la feina feta al capdavant de la selecció búlgara, que ocupa des de 2004, per prendre el timó d’un dels clàssics de la primera divisió espanyola. Aquesta tarda Hristo signarà per dues temporades encara que l’equip baixi a segona, i l’únic tràmit pendent que li quedarà serà que la Federació Espanyola li convalidi el carnet d’entrenador búlgar.

El Celta de Vigo és ara el 3r per la cua amb 27 punts, i es troba a 2 punts de la salvació. El debut del búlgar serà davant el Deportivo de la Corunya aquest cap de setmana.

Hristo Stòitxkov és un dels defensors internacionals de la selecció catalana, i ho expressava fa un parell de mesos en una entrevista a la revista Selecciona’t de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes amb aquesta convicció: “jo, que sóc búlgar i estimo el meu país, la seva història, cultura, llengua, els signes d’identitat, no puc entendre que Catalunya no pugui veure complert el seu somni de tenir unes seleccions pròpies participant en competicions oficials”.

Al final de l’entrevista el búlgar confiava en que les seleccions catalanes acabaran essent una realitat, i especulava: “Us imagineu que un dia sóc el seleccionador català de futbol?”.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial