Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Hereu tem la desmobilització del seu electorat

|

- Publicitat -

Un fantasma recorre l’Ajuntament de Barcelona. És el fantasma de la derrota electoral, però no és l’espectre de Xavier Trias ni de cap altre candidat. És l’espectre de la desmobilització dels votants socialistes, els quals viuen la campanya electoral amb absoluta indiferència. Segons ha pogut saber aquest confidencial, l’equip de campanya de Jordi Hereu veu la seva principal amenaça en l’abstenció dels votants socialistes. Sembla que els capitans del partit als feus socialistes estan preocupats perquè la seva gent no dóna cap senyal de mobilització, fins al punt que l’alcaldable socialista prefereix fer actes de carrer que no pas omplir recintes per por de punxar. Si a això hi sumen els dos o tres punts que traurà Ciutadans (parcialment en detriment del PSC), la davallada percentual socialista pot ser determinant com per perdre de dos a quatre regidors.

Publicitat

Paral·lelament, el PSC ha registrat un increment de la intenció de vot als dos socis del govern municipal, de manera que preveuen una pujada d’Esquerra i d’ICV en un regidor. I també detecta una mobilització notable de l’electorat tradicional convergent, de manera que Xavier Trias podria obtenir més percentatge de vot amb una xifra similar de votants.

Així les coses, l’equip de campanya de Jordi Hereu està realment buscant “noves idees” per remuntar durant la setmana vinent. El pànic a una caiguda lliure com la que va patir Joan Clos (que va perdre cinc regidors d’una tacada) està gravat als seus ulls.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió