Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Hereu no cessa el tinent d’alcalde de Barcelona Ramon García-Bragado, imputat pel cas de l’hotel del Palau

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat aquest dimecres que aparta temporalment de la cartera d’Urbanisme el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Ramon García-Bragado, i el gerent, Ramón Massaguer, per la seva imputació en el cas de l’hotel del Palau. Bragado mantindrà les seves altres funcions d’habitatge i règim interior. Hereu ha mostrat la seva ‘perplexitat’ per la decisió de la jutgessa i l’ha titllada de ‘sorprenent’. De fet, després de les declaracions de García-Bragado i Massaguer ja es va especular sobre la possibilitat que fossin imputats i Hereu va fer unes dures declaracions titllant les sospites de ‘rumors’ i ‘falsedats’. Hereu ha argumentat que els dos únic culpables de la trama de tràfic d’influències són Millet i Montull. L’alcalde ha assegurat que tant Bragado com Massaguer disposen de la seva ‘absoluta confiança’. No només l’oposició, sinó que també ICV -socis del PSC al govern municipal- han exigit el cessament com a tinent d’alcalde.

Redacció
Redacció 30/06/2010

La magistrada entén, després de les declaracions dels testimonis, que tant Ramon García-Bragado com Ramon Massaguer ‘és possible’ que tinguessin coneixement de la cessió dels drets sobre aquestes finques afectades a favor d’Olivia Hotels i que haurien ocultat aquest fet perquè aquesta circumstància ‘no comportés un obstacle en la tramitació o inclús paralitzar-la’. A més, també valora que Massaguer actués per ‘agilitzar’ i ‘aplanar’ els tràmits del procés urbanístic a petició de Montull, qui l’anomena com la ‘seva ‘taula’ de salvació’.

També destaca que García-Bragado hauria guiat a l’arquitecte Carlos Díez sobre els passos que havia de seguir perquè el projecte tingués èxit i després que s’hagués tingut previst ‘donar el vist-i-plau a un document que havia de sotmetre’s’ a l’examen posterior de l’administració’.

D’altra banda, la jutgessa considera que l’arquitecte era coneixedor de la ‘necessitat d’ocultar’ la cessió dels drets de les finques i va actuar en conseqüència fent constar la Fundació del Palau com a veritable propietària de les finques.

Per tot això, Miriam de Rosa Palacio, veu indicis que Ramon García-Bragado, Ramon Messeguer i Carles Díaz ‘ocultessin la vertadera titularitat d’Olivia Hotels sobre les finques objecte del procediment urbanístic, faltant a la veritat en la tramitació, amagant una operació especulativa existent a favor d’un tercer que s’hauria frustrat’ en cas d’haver-se conegut la titularitat. Totes aquestes accions, segons la jutgessa, s’hauria dut a terme arran de la ‘influència exercida’ pels imputats Millet i Montull.

L’oposició i el soci de govern ICV exigeixen a Hereu que cessi García-Bragado també com a tinent d’alcalde

La reacció de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), davant la imputació del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramón García-Bragado, i el gerent de l’àrea pel cas de l’hotel del Palau no ha satisfet del tot ni a l’oposició ni als seus socis de govern d’ICV. Des de CiU i ERC consideren que el càrrec de tinent d’alcalde no se li hauria de mantenir a García-Bragado, petició a la que s’ha sumat ICV que ha lamentat la decisió d’Hereu de no rellevar-lo en aquesta atribució. A més, tota l’oposició (CiU, PP i ERC) ha coincidit a qualificar de ‘feble’, ‘fràgil’, ‘preocupant’ i ‘desgovern a la deriva’ la situació en la que es queda l’executiu municipal després de les dimissions i cessaments dels darrers mesos.