Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Govern i Moncloa encara no han fixat la data de la taula de diàleg: “Treballen amb preacords”

|

- Publicitat -

El Govern i la Moncloa encara treballen amb “preacords” que permetin fixar la data de la taula de diàleg. Es preveu que la reunió sigui aquest dimecres, si bé els dos executius continuen “avançant i treballant intensament” per concretar els acords. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Sí que ha assegurat que la reunió tindrà lloc aquesta setmana, tal com van acordar els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez, durant la trobada del 15 de juliol a Moncloa. Per part de la Generalitat, tal com ha avançat l’ACN, el conseller Joan Ignasi Elena se sumarà a la delegació que formen Laura Vilagrà i Roger Torrent. També s’hi afegirà la consellera Natàlia Garriga.

La portaveu del Govern també ha confirmat que la reunió entre presidents del dia 15 va abordar l’augment del sostre de dèficit.

Publicitat

Vilagrà, Torrent, Elena i Garriga formaran la delegació catalana, en una nova reunió sense Junts. A l’altra banda hi hauria el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; la portaveu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; la vicepresidenta segona i ministra de Treball; Yolanda Díaz; i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta.

La reunió servirà per reactivar la negociació després del ‘Catalangate’. Plaja ha expicat que Elena hi assistirà com a “delegació del president” Aragonès, i que Garriga ho farà com a “membre convidada”. La trobada serà a la Moncloa i, tot i que a hores d’ara encara no està tancat, s’espera que tingui lloc aquest dimecres al matí.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut