Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Google retrata els carrers de Barcelona per fer-ne una recreació virtual ben aviat

Aquests dies s’han pogut veure pels carrers de Barcelona les estranyes furgonetes de Tele Atlas, l’empresa que desenvolupa per a Google les fascinants versions ‘Street View’ (vista dels carrers) de l’aplicació Google Maps. Dit d’una altra manera, aquests dies les furgonetes en qüestió, amb tot de càmeres al sostre, estan retratant centímetre a centímetre la ciutat de Barcelona, de manera que d’aquí a uns mesos podrem gaudir d’una recreació virtual de cada racó de la ciutat des del Google Maps. Google tria, així, la capital catalana per formar part de l’exclusiu club de ciutats que disposen de fotografies dels carrers, un luxe de moment a l’abast de només 9 ciutats al planeta, entre elles San Francisco i Nova York.

Redacció
Redacció 13/09/2007

Tal com expliquen a Microsiervos, aquests dies s’han vist per Barcelona les furgonetes de l’empresa Tele Atlas, que tal com indiquen a la carrosseria, “estan mapejant el teu món”. Aquestes furgonetes disposen d’una desena de càmeres orientades en totes direccions al sostre, que tiren una fotografia cada pocs segons mentre l’automòbil recorre els carrers de la ciutat. Això permet recrear virtualment el món real i que els usuaris de tot el món puguin passejar-se pels carrers de Barcelona talment com si hi fossin.

L’aplicació Street View dins el Google Maps funciona de moment a 9 ciutats nordamericanes: San Francisco, Los Ángeles, San Diego, Las Vegas, Denver, Houston, Orlando, Miami i Nova York.

Aquesta és la furgoneta de Tele Atlas davant la Casa Batlló, al Passeig de Gràcia, en una fotografia de Microsiervos:

imatge