Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Garzón ordena presó per a Asier Imaz i Gorka Díaz

El jutge Baltasar Garzón ha decretat presó incondicional comunicada per als dos membres de Batasuna que han prestat declaració aquest dijous a l’Audiència Nacional. Es tracta del membre de la Mesa Nacional de la formació Asier Imaz, detingut dilluns, i del cap de seguretat de Batasuna, Gorka Díaz, contra el qual pesava una ordre de recerca i que ha estat detingut a les mateixes instal·lacions de l’Audiència Nacional tan bon punt s’hi ha presentat voluntàriament. Les dues detencions s’emmarquen en l’operació que el jutge manté oberta contra Batasuna per suposada pertinença a ETA.

Redacció
Redacció 19/10/2007

El passat 4 d’octubre el jutge va promoure la detenció dels 23 membres de la formació que s’havien trobat a la localitat de Segura (Guipúscoa) per fer el traspàs de poders entre la nova i l’antiga cúpula de Batasuna. Imaz i Díaz haurien participat en la trobada de Segura però havien eludit l’acció del Cos Nacional de Policia.

L’auto d’empresonament de Garzón exposa que en el registre domiciliari de Gorka Díaz es va trobar una carpeta amb fotografies de dirigents polítics i de l’Associació de Víctimes Terroristes. En el document, el jutge també avança que té intenció de fer noves accions contra la resta de líders de Batasuna que no han estat detinguts.