Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

García-Bragado i Massaguer recorren la seva imputació pel cas de l’hotel del Palau

El quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, i el gerent d’Urbanisme, Ramon Massaguer, han recorregut aquest dilluns la seva imputació per la tramitació de l’hotel que s’havia de construir al costat del Palau de la Música. La defensa dels dos alts càrrecs –que tot i haver estat apartats per l’alcalde, Jordi Hereu, de les tasques d’Urbanisme segueixen mantenint els seus llocs de confiança- ha demanat la revocació de la imputació i deixar sense efecte l’auto judicial que el passat 30 de juny va determinar la seva implicació directa en el cas i amb el que se’ls cita a declarar pel proper dia 12 de juliol.

Redacció
Redacció 05/07/2010

Els representants legals del tinent d’alcalde i del gerent de l’Ajuntament de Barcelona han presentat els recursos de reforma que demanen ‘revocar i deixar sense efecte l’auto’ del Jutjat d’Instrucció número 10, que demanava la citació tant del tinent d’alcalde com del gerent per declarar com a imputats. Els recursos es fonamenten en diferents arguments de caire jurídic entre els que destaquen, segons un comunicat del propi Ajuntament, el fet que el jutjat en la seva interlocutòria ‘no hagi concretat els delictes que suposadament haurien comès el senyor García-Bragado i el senyor Massaguer’. Segons el consistori, aquesta circumstància ‘impedeix de fet la seva defensa’. Així mateix, els recursos també consideren ‘insuficients els indicis declarats pel jutjat’. La defensa assegura que ‘les referències transcrites a suposades converses telefòniques referenciades per terceres persones i testimonis parcials’ no són prou motiu per ‘justificar la imputació’.

Finalment, els recurrents insisteixen en la defensa de ‘l’interès públic que va presidir en tot moment la seva actuació’ i al·leguen ‘el caràcter reglat de la tramitació urbanística dels instruments de planejament i, per tant, la impossibilitat d’imputar actuacions delictives en base a aquesta tramitació’.