Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Francesc Baltasar tampoc anirà a les llistes d’ICV al Parlament

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, no anirà a les llistes d’ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, que es preveu que se celebrin a la tardor. De fet, ja no es va presentar als anteriors comicis del 2006 i tampoc ho farà ara. Així ho ha confirmat en una entrevista a l’ACN, quan ha assegurat que mai ha anat a llistes del Parlament, que ‘encara menys’ hi anirà ara i que tampoc té cap interès en anar-hi. D’aquesta forma, Baltasar de no anirà a les llistes al Parlament i el president d’ICV, Joan Saura, ja va anunciar aquest divendres que no seria diputat la pròxima legislatura i que, per tant, queda descartat totalment que vagi en els llocs alts de la candidatura d’ICV-EUiA.

Redacció
Redacció 31/07/2010

‘Jo no he anat mai (a les llistes), per tant, jo no hi aniré ara’, ha respost clarament Baltasar. En aquest sentit, ha explicat que ja fa mesos que ho saben Saura i el mateix Herrera. ‘Jo ja vaig ser diputat al Congrés dels Diputats de Madrid i em va semblar una experiència molt interessant, però en cap d’aquestes dues legislatures he anat a les llistes del Parlament i encara menys hi aniré ara’, ha recalcat.

El conseller Baltasar ha insistit en que fa temps que va explicar el què ell no faria i era no pensava anar a la candidatura d’ICV-EUiA als comicis al Parlament ‘perquè no he anat mai i, per tant, no tinc cap interès en anar a les llistes’.

Preguntat per si voldria repetir com a conseller de Medi Ambient, Baltasar ha replicat que no és una cosa que es marqui o no. ‘En la política s’han de complir objectius i etapes i jo em sento molt còmode amb tot el que he vingut fent fins ara’, ha declarat. En aquest context, ha declarat que ‘si es tornessin a donar les condicions’ per ser conseller s’ho plantejaria molt. ‘M’ho pensaria molt clarament’, ha ressaltat.

Tornar a l’empresa privada

‘Jo crec que la gent que estem en càrrecs públics hem de tenir amb vocació no de permanència, sinó de passar-hi’, ha afegit. Baltasar ha afirmat que ‘el dia que pugui, que hi hagi les condicions suficients, tornarà ‘a l’empresa privada que és on estava abans’. ‘L’estat natural de les persones no és ocupar càrrecs públics sinó estar treballant en una professió normal’, ha apuntat.

Baltasar no anirà així a unes llistes, que de ben segur Saura no hi estarà en els llocs més alts. Aquest mateix divendres el president d’ICV va comunicar per carta a tota la militància ecosocialista, que no repetiria com a diputat en el Parlament la propera legislatura. Fonts consultes d’ICV-EUiA van explicar a l’ACN que no descartaven que l’actual conseller d’Interior tanqués la candidatura. Així mateix, Saura va destacar que continuaria treballant en el projecte polític d’Iniciativa, ‘des del compromís de presidir el partit i amb l’objectiu d’aconseguir una major presència i implantació de l’esquerra verda nacional’. Així mateix, la decisió de Saura donarà més punts a l’actual portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, tal com van explicar diferents fonts ecosocialistes.