Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Finalment, la Festa per la Independència se celebrarà pels carrers de València

El dia 19 d’octubre des de Maulets es va fer pública la denúncia en la qual explicaven que l’ajuntament de València havia censurat les activitats de la 17ena Festa per la Independència que s’havia de celebrar aquest dissabte al barri del Carme a la ciutat de València. Ara, Maulets ha aconseguit un canvi d’opinió per part del govern local. Això no hagués estat possible sense la pressió social exercida i que ha dut a més de 300 persones a adherir-se en sols 3 dies al manifest de recolzament penjat al web nacional de Maulets, que estan profundament agraïts al suport que han rebut.

Redacció
Redacció 25/10/2007

Des de Maulets es feliciten. Proclamen que l’independentisme valencià ha guanyat la batalla. Han aconseguit que l’ajuntament de València canvii la seva opinió ja que després d’haver negat el permís en reiterades ocasions al llarg de la passada setmana i d’haver negat a rebre a les persones de Maulets que demanaven el permís, a principis d’aquesta setmana s’han posat en contacte les dues parts i l’ajuntament els ha assegurats que cedia l’espai de la plaça Viriat ( una de les dues demanades) perquè s’hi pogués celebrar la Festa de la Independència.

Aquest canvi d’opinió no hagués estat possible sense la pressió social exercida i que ha dut a més de 300 persones a adherir-se en sols 3 dies al manifest de recolzament penjat al web nacional de Maulets, a diferents organitzacions i col•lectius a signar aquest manifest i als serveis jurídics de Maulets a posar-se en funcionament per denunciar als jutjats aquesta censura.

Des de Maulets estan molt agraïts a totes les persones adherides així com les organitzacions que ens han donat recolzament davant d’aquesta censura i als diaris alternatius que han donat cobertura a la denúncia . Al mateix temps volen agrair als grups que tocaran a aquesta Festa: Pepet i Marieta, Malagana, Verd Cel i Un Entre Tants, per la paciència mantinguda durant aquests dies i per l’esforç que han fet.

Malgrat aquesta victòria, des de Maulets continuen denunciant la censura patida per part de l’ajuntament d’aquesta ciutat ja que després de negar-los el permís en reiterades ocasions i d’assegurar-los que aquest no es donaria per ‘motius polítics’, finalment han cedit i han donat el permís ( 3 dies abans de la Festa) a la plaça Viriat dificultant el màxim possible la difusió d’aquest concert així com la contractació de tots els grups i la infraestructura necessària per fer-lo possible.

Aquí teniu la programació de la festa el proper 27 d’octubre

19:00 hores xerrada amb els dos primers encausats per la crema de les fotografies dels reis espanyols.
20:00 Cercavila pel barri del Carme: eixida des del mateix Casal fins el lloc del concert on hi haurà servei de sopar
21: 30 Concert de Verd Cel a la plaça de Viriat
23:00 Concert amb Malagana, Pepet i Marieta i Un Entre Tants a la mateixa Plaça Viriat.

imatge