Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Finalment hi haurà llibertat de vot al PSC en la votació per prohibir els toros

Finalment el PSC donarà llibertat de vot als seus 37 diputats al Parlament en la votació final de la prohibició de les corridas de toros al Principat, promoguda pels 180.000 signants de la ILP Prou. En contra del què havia assegurat el març passat José Zaragoza, que havia dit que els socialistes buscarien una ‘posició comuna’ sobre l’assumpte, i que previsiblement hagués estat en contra la prohibició, aquest dilluns el portaveu del partit, Miquel Iceta, ha defensat que el PSC no té una posició oficial sobre els toros i per tant permetrà als seus diputats que votin segons la seva consciència, tal i com va fer durant l’admissió a tràmit d’aquesta ILP. A més en la votació final, que es farà el proper 28 de juliol, els socialistes no demanaran vot secret. D’aquesta manera, alguns diputats del PSC podrien sumar-se als d’ERC, ICV i d’altres de CiU i afavorir la prohibició de la tortura de braus a Catalunya.

Redacció
Redacció 19/07/2010

Després de diversos endarreriments, la polèmica votació final sobre la prohibició o no de les curses de braus a Catalunya serà, previsiblement, el 28 de juliol, en un dels últims plens del Parlament de Catalunya abans de vacances.

Els militants del PSC, contra els toros

Davant la disciplina de partit amb que va amenaçar José Zaragoza ara fa uns mesos, centenars de militants del PSC es van organitzar per fer notar a l’aparell del partit la seva discrepància a una suposada consigna de votar contra la ILP antitaurina. Des de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) el militant i regidor del PSC Carles Marco va posar en marxa una pàgina web que, sota el títol ‘Militants del PSC a favor de la ILP Prou‘, recollia adhesions de militants del partit a favor d’aquesta iniciativa antitaurina. En total s’hi van adherir 132 militants socialistes, a més de les Joventuts del partit.