Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Felip Puig prefereix Esquerra

Des de fa poc, Felip Puig és el número dos de CDC i ja està marcant terreny. El convergent s’ha mostrat molt d’acord en termes generals amb la proposta llançada per la Plataforma per la Sobirania. Aquesta pretén buscar un acord de govern amb ERC. Puig no es va pronunciar sobre el referèndum però va deixar anar: ‘La majoria nacionalista es podria configurar abans del 2014, però ERC se sent molt còmoda amb el PSC’.

Redacció
Redacció 10/10/2007

Felip Puig, va mostrar ahir la seva coincidència a grans trets amb la proposta llançada per la Plataforma per la Sobirania de buscar un acord de govern amb ERC. Puig no es va pronunciar sobre el referèndum que defensa Josep-Lluís Carod per al 2014, però sí que va apostar per un pacte amb els republicans al legislatiu català.

L’estratègia de Puig

Les caramboles de Puig serien les següents: CiU podria pactar amb ERC al Parlament sense que això impedís un possible acord amb el govern del PSOE després de les generals. ‘La majoria nacionalista es podria configurar molt abans del 2014’, va insistir, precisant que això no és incompatible amb un pacte amb José Luis Rodríguez Zapatero. Sí que és inviable per a CiU un acord amb els socialistes espanyols i mantenir alhora el tripartit al govern de Catalunya.

Puig posa en dubte a ERC

Amb el pretext que ell ja ha posat les cartes sobre la taula, Puig va descartar, en canvi, un pacte CiU-PSC al Parlament, i encara menys com a ‘repartiment de cromos” amb el PSOE’. I és aquí on veu molt difícil que la direcció d’ERC estigui per una entesa nacionalista, ja que segons Puig ‘ERC se sent molt còmoda amb el PSC, governant, mantenint poder i no sent coherent amb el seu projecte de país mútuament no compartit’.

Mentrestant, s’ha confirmat de forma definitiva que Oriol Pujol serà el nou portaveu de CiU al Parlament. Artur Mas i Josep Antoni Duran, l’un a Frankfurt i l’altre a Lisboa, en van parlar ahir per telèfon.