Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Felip Puig celebra les “moltes coincidències” amb la Plataforma per la Sobirania

El portaveu de CiU, Felip Puig ha donat ‘la benvinguda al club de la reflexió estratègica’ als membres de la Plataforma per la Sobirania, un corrent intern dins de Convergència Democràtica de Catalunya, que defensa l’obertura d’un procés cap a la plena sobirania nacional de Catalunya. Puig ha dit que malgrat com a membre de la direcció no subscriu els posicionaments ‘de cap plataforma’, ha reconegut que tant la militància com el mateix Artur Mas, tenen ‘moltes coincidències’ amb els posicionaments expressats pels membres de la plataforma. En relació a la iniciativa defensada pel president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, sobre la convocatòria d’un referèndum per a la independència l’any 2014, Puig ha manifestat que és una posició que ‘fuig d’estudi’ de l’acció política que ara cal fer que és el desplegament del nou estatut. Per la seva banda, Duran i Lleida va expressar no tenir “ni idea” de la Plataforma, remarcant que es tracta d’una qüestió interna del seu soci a la federació.

Redacció
Redacció 28/08/2007

La recent creació de la Plataforma per la Sobirania, formada per militants de CDC que volen un gir sobiranista a la formació, vinculada a trencar amb Unió i pactar amb Esquerra per tal d’aspirar a l’autodeterminació continua generant declaracions. Avui ha estat el portaveu de CiU, Felip Puig, qui s’ha referit a la irrupció en el debat polític de la Plataforma per la Sobirania, com la decisió d’un grup de militants destacats de CiU a secundar la crida feta aquest juliol per Artur Mas de fer aportacions ideològiques de cara al pròxim congrés nacional de CiU a celebrar el 2008. Sota aquest argument, Puig ha donat ‘la benvinguda al club de la reflexió estratègica’ als membres d’aquesta plataforma.

Felip Puig ha assenyalat que com a membre de la direcció nacional de Convergència no s’identificava ni subscrivia els posicionaments polítics de cap plataforma, malgrat que en moltes de les reflexions que ha donat a conèixer aquest corrent intern ha reconegut coincidències amb el contingut de la ponència que ell mateix va elaborar el congres nacional de l’any 2004, sota el títol ‘país i sobirania’.

El líder convergent també ha reconegut que ‘moltes’ de les reflexions i de les propostes ideològiques que s’inclouen en el manifest de la Plataforma per la Sobirania ‘són àmpliament compartides’ per la ‘majoria’ de la militància de Convergència, ‘inclús per Artur Mas’.

El portaveu s’ha referit a una eventual moció de censura durant aquesta legislatura, tal com defensen els membres de la Plataforma per la Sobirania, i ha afirmat que seria una iniciativa sense cap finalitat, atès que ‘la clau per fer un tomb nacionalista’ a la política catalana està en mans d’ERC, que ha optat per constituir el Govern amb el PSC i Iniciativa per Catalunya. Puig ha considerat que si la moció de censura fos decidida per una votació directe dels ciutadans, fora del ple del Parlament, aquesta moció de censura contra el Govern ‘s’aprovaria’.

Duran no té “ni idea” de la Plataforma

Per la seva banda, El president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i secretari general de la federació de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha expressat el seu ‘respecte’ per l’anomenada Plataforma per la Sobirania, el nou corrent de Convergència Democràtica (CDC) que defensa l’autodeterminació de Catalunya i un govern conjunt amb ERC.

En resposta als periodistes, durant una roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Duran va assegurar no tenir ‘ni idea’ de l’existència d’aquesta nova plataforma, que va evitar valorar tot subratllant que es tracta d’una qüestió interna del seu soci a la federació.