Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

[Exclusiva] El Consell Comarcal del Barcelonès rep una nova clatellada

Un infrme de la Sindicatura de Comptes sobre greus actuacions del CCB, unes factures pagades per constructores a la Feria d’Abril seguint instruccions de les empreses del CCB, investigats 18 consellers comarcals per l’aprovació d’un càrrec de confiança no previst a la llei i, ara, Més Economia ha tingut accés en exclusiva a l'arxiu de l’expedient obert al secretari d’habilitació nacional Miquel Colom (el primer que arriba malgrat que la llei ho preveu) a petició del president i gerent del CCB per presumptes irregularitats greus que han comportat una suspensió preventiva de la feina. Ara el CCB haurà d'abonar els salaris d’aquests mesos de suspensió i acceptar la reincorporació a la seva feina.

Redacció 15/03/2017

Nova clatellada a les males maneres de gestionar el CCB per part del PSC

Segons els documents en exclusiva que publica el més economia, l’instructor nomenat pel Ministeri demana l’arxiu de l’expedient per manca total de proves, una nova clatellada a la negativa gestió que porten a terme el nucli dur del CCB, el president, el gerent i la secretaria accidental.

El CCB intenta apartar de les seves funcions al primer secretari d’habilitació nacional que hi arriba

L’instructor de l’expedient obert contra l’exsecretari del Consell Comarcal del Barcelonès (CCB), Miquel Colom, que va denunciar diverses irregularitats en la gestió de l’entitat, demanarà al Ministeri d’Hisenda que s’arxivi el cas ja que no ha trobat cap indici de les “faltes molt greus” denunciades per l’administració territorial. El CCB va acusar Colom de paralitzar el funcionament de l’entitat i de diverses incompatibilitats en el seu càrrec públic amb d’altres activitats privades.

L’informe posa contra les cordes les fosques maneres d’actuar del president del CCB i el seu gerent

La proposta de resolució, per contra, creu que els informes no preceptius de Colom tenien una “nul·la incidència efectiva en la continuïtat dels procediments” que analitzen. De manera similar, es descarta que s’hagi produït cap incompatibilitat entre les activitats privades de Colom i el seu càrrec públic, i fins i tot es corrobora que les tres societats mercantils per les quals va treballar van ser dissoltes abans que fos nomenat secretari de l’entitat. L’informe ha estat remés a la Direcció General de la Funció Pública que ha de prendre ara la decisió final sobre la suspensió cautelar de Colom.

Avui plenari en plena tempesta política

La revelació sobre el probable futur de Colom arriba el mateix dia que el CCB celebra un nou plenari, que estarà marcat per la investigació oberta per la Fiscalia la setmana passada, i per les crides de diversos partits a suprimir l’entitat. Tant PSC, CiU, la CUP com ERC han manifestat en els últims dies la voluntat d’eliminar l’ens comarcal i que les seves competències siguin assumides pels diversos ajuntaments del Barcelonès o per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En el cas de la formació republicana i el partit anticapitalista, a més, s’ha reclamat que el consell comarcal col·labori amb la Fiscalia per investigar les possibles irregularitats detectades en la gestió del CCB i diversos organismes vinculats entre el 2005 i 2011, recollits en un informe fet públic el passat gener. Entre d’altres males pràctiques, el document recull la venda de terrenys públics per sota dels preus del mercat en benefici de tercers, la concessió irregular de contractes públics o la manca de pressupostos i finançament per realitzar obres públiques de tot tipus.