Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

Esquitx. Còmic i cultura es donen les mans en una revista per als més joves

|

- Publicitat -

El setembre de 2000 sortia al carrer una nova publicació en català: Esquitx, la primera revista de cultura i entreteniment de les Illes Balears adreçada als més joves. Premiada el 2001 amb el guardó de l’APPEC en la categoria de nova publicació pel tractament innovador del còmic, l’Esquitx és una publicació atractiva amb un disseny àgil i modern.

Publicitat

Des de llavors, trimestralment, el seu objectiu principal és fomentar el coneixement de la nostra llengua entre els més joves i contribuir al seu interès per la lectura. Per assolir aquesta fita, Esquitx ha optat per un format de tipus magazín que combina articles, historietes, un espai per a la narració, passatemps i concursos, i ha vetllat perquè cadascuna de les Illes hi estigui representada.

Esquitx ha d’agrair la col·laboració de les institucions autonòmiques, que ajuden a la difusió de l’Esquitx i que l’ha dut enguany a estar presents per primer cop en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona; de professionals de prestigi, autors reconeguts que s’han engrescat amb aquest emocionant projecte, i de moltes escoles que li donen suport participant amb entusiasme en les activitats que proposa; d’aquesta manera l’Esquitx es converteix en una eina de treball per a l’ensenyament i la normalització lingüística.

Les seccions de la revista

AIXÒ ERA…
Un espai dedicat a la narrativa, amb l’objectiu d’apropar l’obra dels autors més importants en llengua catalana als més joves: Jacint Verdaguer, Costa i Llobera, Francesc de Borja Moll, etc., i difondre l’obra d’autors contemporanis reconeguts de la literatura infantil i juvenil de les Illes Balears: Pere Morey, Gabriel Janer Manila, Caterina Valriu, Rosa Maria Colom, Bernat Joan i Marí, Iolanda Bonet, Miquel Àngel Lladó, Pau Faner, etc.

A L’AGUAIT
Un apartat informatiu amb ressenyes i articles referents als esdeveniments culturals del moment: publicacions de llibres, obres de teatre, estrenes de cinema, videojocs, sèries de dibuixos animats, Internet, exposicions, etc.

DE CAP A CAP
Una secció arrelada a l’entorn i adreçada a la integració de tothom a la cultura pròpia de les Illes. Natura (ferreret, GOB, itineraris, parcs naturals, etc.), arqueologia (cultura talaiòtica, etc.), escoles (visites a centres, cursets d’estiu), tradicions (festes populars), cuina (receptes de la nostra gastronomia), etc.

EL MÓN PER UN FORAT
Articles sobre altres cultures per tal de capacitar el lector per relacionar-se igualitàriament amb tota mena de persones, independentment del seu sexe, raça o cultura. Superar la discriminació i fomentar la comprensió, la solidaritat, la tolerància, la llibertat i la cooperació, i la pau com un bé inseparable de l’ésser humà. Viatges arreu del món: altres països, cultures i tradicions.

CULTURA PER UN TUB
Per informar i difondre temes d’interès general: noves tecnologies, ciència, arts, literatura, commemoracions, etc. Promoure la capacitat per interpretar la nostra societat i donar a conèixer les possibilitats creatives de la llengua com també de les expressions artístiques.

CÒMIC
Amb l’objectiu de fer arribar als joves els continguts i objectius de la revista d’una forma més lúdica i lleugera, utilitza un mitjà d’expressió que resulta proper i alhora difon l’obra dels nombrosos i prestigiosos dibuixants de les Balears, molts de còmic. Entre les nostres firmes: Max, Pere Joan, Bartomeu Seguí, Vaquer, Gabi Beltran, Àlex Fito, Linhart, Sònia Pulido, i autors que pugen amb força: Bonobo, Tomeu Morey, Jaume Balaguer, Guillem March, etc.

Característiques tècniques

imatge

 Nom  Esquitx
 Periodicitat  Trimestral
 Edita  Projectes Editorials
 Directora  Sònia Delgado
 Pàgines  32 pàgines
 Difusió  3.000 exemplars
 Preu  3,20 euros
 Preu subscripció  11 euros
 Correu  correu@esquitx.cat
 Web  www.esquitx.cat

Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat

Publicitat

Més notícies

Opinió