Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Esquerra vol impulsar el “turisme lingüístic” perquè més estudiants de català visitin Barcelona

|

- Publicitat -

Segons Portabella, actualment més de 7.000 persones estudien català fora de l’Estat espanyol i la majoria ho fan en els 170 lectorats de català distribuïts per tot el món i que promou l’Institut Ramon Llull (IRL).

Publicitat

En una roda de premsa a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Portabella ha considerat que el “turisme lingüístic” servirà perquè els estudiants de català puguin “passar períodes a Barcelona” i “aprofundir els seus coneixements sobre la cultura de la ciutat”.

En referència als lectorats de català, una altra proposta de l’alcaldable republicà és convertir-los en “pols de difusió de la cultura catalana i de Barcelona” a l’estranger.

Així mateix, també s’ha mostrat partidari de reforçar les relacions entre les universitats catalanes amb les d’altres països, per desenvolupar programes lingüístics en centres docents estrangers.

En aquest sentit, Portabella, actualment segon tinent d’alcalde a Barcelona, ha anunciat que el rector d’una universitat de Nova York li va enviar una carta per demanar que s’estableixi “una relació més enllà de l’habitual” entre el seu centre i les universitats de Barcelona, a la qual es donarà una “resposta positiva”, ha dit l’alcaldable d’Esquerra.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió