Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Esquerra ratifica l’aposta valenta de Montilla i si hi ha una segona retallada ‘ens haurem d’expressar en una sola veu’

El president d’Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha ratificat aquest diumenge al migdia les declaracions que va fer el president de la Generalitat, José Montilla, en què deia Catalunya ‘s’unirà en […]

Redacció 15/04/2007

El president d’Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha ratificat aquest diumenge al migdia les declaracions que va fer el president de la Generalitat, José Montilla, en què deia Catalunya ‘s’unirà en una sola veu’ si el Tribunal Constitucional retallava l’Estatut. Carod-Rovira ha afirmat que si la sentència del Constitucional fos desfavorable per l’Estatut el poble de Catalunya sabrà trobar la manera ‘democràtica i realista’ d’aconseguir els seus objectius. Això significa, ha dit, que Catalunya s’haurà d’expressar en una sola veu i no ‘hem de fer veure que no passa res’.
Josep-Lluís Carod-Rovira no ha volgut barrejar l’Estatut amb el referèndum per a l’autodeterminació sobre la proposta formulada fa poques setmanes pel número 3 d’ERC, Xavier Vendrell, i ha assenyalat que quan ERC tingui majoria, llavors es convocarà el referèndum.

‘Ara no és qüestió de cridar el mal temps, sinó que els partits democràtics catalans fem les màximes llistes possibles com fa Esquerra Republicana, que fem els millors resultats possibles i que tinguem la capacitat de defensar els nostres drets’, ha manifestat el líder republicà, alhora que ha volgut deixar clar que ‘ningú no dubti que hi haurà una defensa dels drets de Catalunya’.

I evidentment, ha afegit, ‘no podem fer veure que no passa res’ i si la sentència del Constitucional fos desfavorable, això tindria conseqüències.

El líder republicà ha fet aquestes declaracions a Girona just després de la fotografia de grup amb els caps de llista de les candidatures d’ERC d’arreu dels Països Catalans .