Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Esquerra Independentista reclama renegociar l’acord d’Entesa

El corrent intern d’ERC Esquerra Independentista (EI), que lidera el diputat republicà Uriel Bertran, ha presentat un total de nou esmenes al text de la Conferència Nacional que ha elaborat la direcció del partit. EI vol que es renegociï l’acord d’Entesa amb PSC i ICV-EUiA i que després es faci una votació vinculant per part de la militància. El corrent també marca un ‘full de ruta’ cap al referèndum d’autodeterminació i reclama condicionar l’any 2010 la formació del proper Govern a l’aprovació de la llei catalana de referèndums i del concert econòmic.

Redacció
Redacció 20/09/2007

El pròxim 20 d’octubre Esquerra republicana de Catalunya (ERC) celebra la conferència nacional. En motiu d’això, Esquerra Independentista (EI), moviment crític dins del partit, presentarà nou esmenes a la conferència amb la intenció de redreçar el rumb del partit.

El grup pretén que la direcció republicana renegoci l’acord d’entesa i posar dues condicions per entrar en un futur executiu el 2010: l’aprovació d’una llei de referèndums i la defensa d’un nou model de finançament basat en el concert econòmic.

Què defensen?

– EI exigeix un canvi de rumb: s’ha de treballar cap a la plena llibertat nacional i recuperar la credibilitat d’ERC

– Defensa a ultrança d’un nou finançament que reculli la recaptació de tots els impostos que es paguen a Catalunya, un pla de millora dels serveis públics, una nova llei de política lingüística, el compliment dels compromisos electorals d’ERC, un pla de supressió de peatges, el traspàs dels aeroports i dels trens de de la xarxa de rodalia i una posició clara sobre la MAT, el Quart Cinturó i el transvasament de l’Ebre, així com la creació d’una ponència parlamentària per a una llei catalana de referèndums.