Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Espot intentarà concórrer a les eleccions amb Laporta

Continua el degoteig de noves formacions independentistes que anuncien que es presentaran a les eleccions de la tardor. Aquest dijous s’ha presentat a Barcelona Força Catalunya, una nova formació política que vol fer entrar ‘l’esperit independentista al Parlament’ .És per aquest motiu que Santiago Espot, líder de Catalunya Acció i president de la formació, ha anunciat contactes amb diferents actors del panorama independentista català, en especial amb Joan Laporta, amb qui s’està parlant, ha dit, per fer una coalició que concorri a les properes eleccions. El líder de la nova formació també ha reconegut que fa més d’un any que no parlen amb Carretero.

Redacció
Redacció 09/07/2010

Força Catalunya és el nom del nou partit polític independentista que s’ha presentat aquest dijous. La formació, que presideix Santiago Espot, és impulsada per l’entitat Catalunya Acció, i té una voluntat de fer entrar ‘l’esperit independentista al Parlament’.

Per aquest motiu Espot ha anunciat que s’han mantingut contactes amb diferents actors del panorama independentista català, en especial amb Joan Laporta. De l’ex president del Barça ha dit que es va parlar d’una possible coalició, mentre que ha lamentat que fa més d’un any que no tenen converses amb el partit de Carretero.

Espot ha declarat que el nou partit vol ‘canalitzar l’esperit dispers a favor de la independència’ i que no es pot deixar escapar ‘el clima generat a Arenys de Munt’. El líder de Força Catalunya ha dit també que és impossible de preveure quina és la projecció de vot encara que espera tenir una gran resposta per part de l’electorat.

Panorama fragmentat

Santiago Espot ha defensat la creació d’una nova formació en l’atomitzat panorama independentista afirmant que el seu grup sempre ha defensat la unitat i que ‘l’espanyolisme també està fragmentat’. El president de la nova formació ha passat la responsabilitat a altres partits ‘que no volen parlar’ en clara referència a Reagrupament.