Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

Es crearà un moviment internacional de solidaritat amb el poble saharaui com l’antiapartheid sudafricà

|

- Publicitat -

“La repressió amb la qual les autoritats marroquines han reaccionat davant la intifada dels estudiants saharauis a les universitats marroquines ha desmentit les afirmacions del Marroc sobre el seu respecte als drets humans”, ha declarat Hansen.

Publicitat

Segons Hansen, molts noruecs “estan preocupats per la falta de respecte als drets del poble saharaui”. Per aquesta raó, ha assegurat, el Comitè té entre les seves intencions crear un ampli moviment de solidaritat amb el poble saharaui similar al moviment internacional antiapartheid de Sud-àfrica.

El Comitè noruec, constituït el 1993 i un dels més actius d’Europa i del món a favor de la causa saharaui, reuneix tant individus i organitzacions com  “partits polítics de totes les tendències”, segons el seu president.

Recordeu que el Front Polisario lluita des de fa més de 30 anys per aconseguir un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental, que posi fi a l’ocupació que les autoritats marroquines mantenen a la zona.

En la recent entrevista que directe!cat va mantenir amb Emboirik Ahmed, cònsul del Front Polisario a Catalunya, aquest va declarar que “L’Estat espanyol és el primer responsable, juntament amb el Marroc, de la tragèdia viscuda pel poble saharaui”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió