Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Es busca un cocodril en un rec de la zona comercial de Canet de Rosselló

Els agents de l’Oficina Nacional de la Caça i de la Fauna Salvatge (ONCFS) que vigilen des de dijous el rec de la zona comercial de Canet de Rosselló on uns veïns deien haver vist un cocodril, han observat avui dimarts a un quart de set del matí l’animal que ha sortit i entrat de la canalització on se suposava que s’amagava fins ara. Segons el cap de l’ONCFS, Claude Fourment, l’aparició ha estat ‘furtiva i ràpida’ ja que, desprès de caminar a la vora del rec, el rèptil ha tornat a l’aigua i ha entrat de nou en la conducció sense que els agents hagin tingut temps d’intervenir.

Redacció
Redacció 18/09/2007

El cocodril observat varies vegades des del principi d’aquest mes de setembre per diversos veïns de Canet de Rosselló no havia reaparegut fins ara.

Davant de la coincidència i l’aparent fiabilitat dels testimonis, les autoritats franceses van decidir actuar i, divendres, els bombers van buidat l’aigua que omplia la canalització on s’amagava suposadament l’animal. L’operació, que es va fer sota la vigilància de dos agents rurals armats amb fusells a punt de disparar, no va donar cap resultat com tampoc fins ara, la instal·lació posterior de dos paranys per intentar capturar l’animal.

Les fortes pluges de la nit passada que han fet pujar de nou el nivell d’aigua podrien ser l’explicació de l’aparició d’aquest matí però les reaccions de l’animal indiquen, segons Fourment, que està espantat, ‘segurament a causa del soroll fet durant el bombatge de l’aigua i de la presència des de divendres de nombrosos badocs que malgrat el perímetre de seguretat intenten acostar-se al lloc on es troba.

El fort temporal de la nit també ha malmès els paranys que s’han de tornar a col·locar per intentar capturar viu el cocodril, que, segons les autoritats, va ser probablement abandonat pel seu propietari perquè s’havia fet massa gros per mantenir-lo a casa.