Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Ernest Maragall vol que TV3 emeti en versió original subtitulat al català

El conseller d’Educació està disposat a promoure la mesura “amb coordinació” amb els sectors i agents implicats i “sense imposar res a ningú”. Creu que el moment tecnològic és ‘l’adequat’, amb l’inici de la TDT i, a més, no eximeix que qui ho desitgi pugui continuar tenint l’accés a les emissions en llengua catalana. Ara bé, si TVC, Canal 33 i TVE a Catalunya accedeixen a aplicar la mesura, la iniciativa de Maragall implicarà que l’emissió dels espais que s’escullin es vegin, ja d’entrada en el moment en què es sintonitza el canal, en versió original subtitulada al català.

Redacció
Redacció 21/06/2007

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, plantejarà de manera formal al Govern que les televisions públiques emetin a Catalunya sèries, pel·lícules i programes infantils en versió original subtitulada en català. Maragall creu que si el país vol ser trilingüe és “indispensable i imprescindible” una aplicació “significativa” d’aquesta mesura, que a Finlàndia ja fa anys que es va implantar. El conseller ha explicat que ja ha sondejat els mitjans de comunicació públics que treballen al país i, quan torni del seu viatge oficial en aquest país nòrdic, els ho plantejarà també de manera formal. Maragall creu que aquest moment, a l’inici de la implantació de la TDT, és “molt adequat” per aplicar la mesura.

Escolta les declaracions del conseller d’Educació, Ernest Maragall / ÀUDIO

CiU no ho veu convenient

El diputat de CiU, Oriol Pujol, va alertar ahir dimecres del “perill” que suposa emetre sèries, pel·lícules i programes infantils en versió original subtitulada en català en televisions públiques, a proposta del conseller Ernest Maragall, perquè això pugui provocar un descens en l’audiència de TV3 per la falta d’hàbit, que “no ha parat de baixar en audiències” en els últims quatre anys. Pujol també ha demanat “consens” entre els grups polítics i el sector audiovisual perquè TV3 no faci de “conillet d’índies”.El conseller està disposat a promoure la mesura ‘amb coordinació’ amb els sectors i agents implicats i ‘sense imposar res a ningú’. Creu que el moment tecnològic és ‘l’adequat’, amb l’inici de la TDT i, a més, no eximeix que qui ho desitgi pugui continuar tenint l’accés a les emissions en llengua catalana.

Ara bé, si TVC, Canal 33 i TVE a Catalunya accedeixen a aplicar la mesura, la iniciativa de Maragall implicarà que l’emissió dels espais que s’escullin es vegin, ja d’entrada en el moment en què es sintonitza el canal, en versió original subtitulada al català.