Joan Massagué, que resideix a Manhattan, treballa al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) en l’estudi dels mecanismes que han de permetre frenar el càncer. De fet, la revista científica Nature ha publicat recentment un dels treballs del seu equip referit precisament al tractament contra la metàstasi per aturar aquesta malaltia.
Massagué va informar dissabte a la tarda (nit a Catalunya) a Benach sobre aquesta qüestió i altres projectes en els que està treballant el seu equip.
D’altra banda, en la seva visita a Nova York, Benach ha obert el simposi titulat Mediterranean Mirror: Catalan Law in an International Context a la Universitat de Nova York. Es tracta d’una jornada d’anàlisi del dret jurídic català, vinculada a l’exposició sobre textos legals de Catalunya que acull des de dijous aquesta universitat.
En les seves paraules de benvinguda al simposi, celebrat el divendres, Benach ha remarcat “la important contribució catalana en la legislació internacional”, i que els textos jurídics de Catalunya són “trets d’identitat del país com de la llengua i la cultura”.
La mostra i el simposi formen part de les activitats del programa Made in CataluNYa que organitza l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Barcelona. Amb la cloenda del simposi, Ernest Benach ha tancat la tercera i última jornada de participació en els actes sobre la cultura catalana a Nova York.
Al simposi hi ha assistit també la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas, l’escriptor Alfred Bosch i el professor Anton Espadaler.
A part de les activitats pròpiament vinculades a l’Institut Ramon Llull, el president també ha viatjat a Washington on s’ha reunit amb el congressista demòcrata Rush Holt, especialitzat en temes de multilingüisme, i ha assistit a una sessió de la Cambra de Representants. També ha ofert una recepció a la comunitat catalana a Nova York i s’ha entrevistat amb el director executiu de la Campanya del Mil·leni de les Nacions Unides, Salil Shetty.