Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

ERC posa fre a la designació de Madero com a director de l’Oficina Antifrau

ERC ha frenat avui que la designació del fiscal David Martínez Madero com a director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) es voti de moment al pròxim Ple del Parlament si finalment no hi ha acord previ entre els grups, segons han informat fonts del tripartit. El PSC pretenia que la votació es produís al ple del 18 de març, amb el suport d’ICV-EUiA. La intenció era posar en evidència PP i CiU, que no donen suport a Madero malgrat considerar-lo un bon candidat per al càrrec.

Redacció
Redacció 10/03/2009

Les mateixes fonts han indicat que el mateix portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha estat qui ha decidit no plantejar aquest assumpte, després de reunir-se amb els representants d’ERC i ICV-EUiA, i després que els republicans demanessin prudència als seus socis en benefici de l’acord. Iceta sí que ha apuntat a la reunió que aquest assumpte no podia demorar-se gaire.

Així, aquest assumpte no s’ha tractat a la Junta de Portaveus d’avui, que va fixar l’ordre del dia per al Ple sense que la votació de Madero hi figuri de moment, tot i que encara hi ha marge perquè entri.

La designació del director necessita el suport de tres cinquenes parts dels diputats, pel qual és necessari el vistiplau de CiU o de PP. Els populars ja han anunciat que no li donaran suport, i la federació s’hi mostra reticent, tenint en compte que ja ha rebutjat la llei de l’OAC.

Les negociacions dels socis del Govern se centren ara a CiU per intentar que doni el seu suport a Madero, ja que no confien en un eventual acord amb el PP després del seu canvi de posició a última hora, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Fonts de CiU i de PP neguen que hi hagi contactes amb el Govern sobre aquest assumpte. D’altra banda, des del tripartit, recriminen a CiU que vegi idoni Madero però no vulgui donar-li suport.