Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

ERC i ICV votaran contra les corrides ‘perquè són una salvatjada’

Malgrat que des dels mitjans espanyols es vulgui convertir la possible prohibició dels toros al Principat en una qüestió identitària, els partits catalans tenen clar que la votació d’aquest dimecres es planteja en termes d’acceptar o no la tortura dels animals. Des d’ERC, Joan Ridao ha insistit que la prohibició no té res a veure amb cap debat identitari, com tampoc la va tenir a Canàries quan ara fa 10 anys es van prohibir, ni a Anglaterra quan van vetar les caceres de guineus, sinó que es tracta únicament d’evitar ‘el maltractament i la crueltat’. Des d’ICV, l’altre partit que votarà en bloc contra les corrides, Joan Herrera ha assegurat que el Parlament ‘estarà a l’alçada’ i prohibirà les corrides perquè ‘són una salvatjada aquí i a qualsevol altre país’.

Redacció
Redacció 27/07/2010

Des de la seu d’Esquerra, el secretari general dels republicans, Joan Ridao, ha lamentat que els protaurins insisteixin en canalitzar el debat cap als trets diferencials entre Catalunya i Espanya, i ha demanat ‘respecte’ pels impulsors de la ILP per prohibir les curses de braus, que van rebre l’aval de més de 200.000 persones. Segons Ridao, aquest és un debat ‘promogut essencialment per animalistes’. ‘No és lògic que es pugui maltractar o actuar amb crueltat’ en contra dels animals, ha manifestat.

‘En qualsevol societat moderna hi ha regles de convivència, i igual que no es pot passar un semàfor vermell o no es pot matar, tampoc és lògic que es pugui maltractar o actuar amb crueltat no només contra les persones, sinó també contra els animals’, ha argumentat Ridao, que ha confirmat el vot dels republicans a favor d’acabar amb les corrides.

Per Ridao, si el Parlament acaba abolint les corrides de toros a Catalunya es tractarà d’una decisió ‘històrica’ amb ‘pocs precedents’.

Herrera: Les corrides són una salvatjada’

A les files ecosocialistes el secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest dilluns que no té cap dubte que el Parlament ‘estarà a l’alçada prohibint les curses de braus a Catalunya i no per una qüestió identitària, sinó per un sentiment moral que existeix al país i és que les curses de braus són una salvatjada aquí i a qualsevol altre país’.

El dirigent d’Iniciativa ha coincidit amb Ridao en assegurar que s’està davant d’una fita ‘històrica’, que farà de Catalunya ‘un país més modern, equànime i un país que està a l’alçada dels temps’.

‘Del maltractament no se’n pot fer un espectacle’, ha assegurat Herrera, qui creu que dimecres ‘tindrem una bona notícia que ens homologarà aquells països que entenen que no es pot fer del maltracta dels animals un espectacle’. Herrera ha insistit en que ‘les curses de braus són una salvatjada, atempten contra la dignitat de l’animal i fan del maltracta a un animal un espectacle diem que ja n’hi ha prou’.