Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

ERC deixa la iniciativa de la reacció a la retallada de l’Estatut en mans de PSC i CiU

El president d’ERC, Joan Puigcercós, no té intenció d’implicar-se en la resposta a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) i ho deixa en mans de PSC i CiU. De fet, de la reunió d’una hora de durada que ha mantingut amb el president de la Generalitat, José Montilla, només han dedicat 5 minuts a analitzar la resposta tot i que aquesta reunió s’emmarca en una roda de contactes del president amb els diferents grups parlamentaris per abordar la sentència de l’alt tribunal. Puigcercós creu que no servirà de res l’estratègia del president Montilla de renegociar amb Jose Luis Rodriguez Zapatero els aspectes de l’Estatut que quedin mutilats.

Redacció
Redacció 01/07/2010

ERC es mira des de la distància els moviments dels partits, sobretot de PSC i CiU, per buscar la manera de superar la sentència. El president Montilla ja ha deixat clar que la seva estratègia passa per reunir-se amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per refer el pacte estatutari tornant a negociar els aspectes de l’Estatut que han quedat tocats. Una estratègia que Puigcercós no comparteix. Considera que és ‘picar ferro fred’, és a dir, que no servirà de res i en aquest sentit adverteix que no comptaran amb el suport d’ ERC.

Una posició, però, que no té perquè impedir que ERC se sumi a una resolució unitària que s’aprovarà en el ple extraodinari sobre la sentència de l’Estatut que encara no té data.