Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Esquerra-Figueres vol potenciar l’obra de Dalí fora del teatre-museu

|

- Publicitat -

Esquerra-Figueres ha donat a conèixer les seves propostes en matèria de cultura, coincidint que aquest dijous se celebra el Dia Internacional dels Museus. Segons els republicans figuerencs, “la cultura no s’ha de reduir als espais museístics”, i per això proposa “convertir la ciutat en un lloc de referència en el mapa d’esdeveniments artístics, com ara exposicions temporals, concerts, teatre, tant de naturalesa més convencional com aquelles apostes més agosarades i trencadores que estimulin la sensibilitat de l’espectador”.

Publicitat

En aquest sentit, Esquerra ha criticat la manca de reconeixement per part de la ciutat d’altres artistes i creadors locals, a part de Salvador Dalí, com ara Monturiol o Deulofeu, i ha reivindicat una paper ‘més actiu’ de l’Ajuntament perquè “Dalí surti de les parets del teatre-museu i interactuï amb els ciutadans”, ja que tant l’alcalde com la regidora de Cultura, ha recordat, ‘són representants en el Patronat de la Fundació Gala-Salvador Dalí‘.

Entre les propostes culturals d’Esquerra cal destacar el projecte de rehabilitació de l’antic escorxador per convertir-lo en un centre d’exposició, promoció i reflexió sobre la memòria històrica ciutadana i comarcal. Així, l’espai més gran el dedicarien a una sala d’exposicions temporals de caràcter històric, i un espai més reduït per a exposicions permanents monogràfiques. A més, proposa que aquest centre estigués vinculat al Museu de l’Empordà i servís per “descarregar” les actuals instal·lacions de fer aquesta funció.

Pel que fa al Museu de l’Empordà, els republicans ha plantejar el desdoblament de l’actual oferta museística. Per un part, proposen que la seu actual s’especialitzi en l’art modern i contemporani i, per l’altra part,  que la nova seu, que podria instal·lar-se al Monestir de Santa Maria de Vilabertran, es dediqués al vessant historicoarqueològic del museu.

També volen optar a la declaració de Figueres com a capital de la cultura catalana l’any 2009, coincidint amb la commemoració del 150è aniversari de la immersió del submarí de Narcís Monturiol, l’Ictineu.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió