Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

ERC crida a la vaga general el 29-S per rebutjar tant les retallades socials com les nacionals

La vaga general del proper 29 de setembre ha de ser un èxit segons Joan Ridao. La convocatòria de la aturada ha de servir, segons el republicà, per demostrar ‘el malestar social generat després ‘d’una reforma laboral que és una regressió’, però també, ha dit, ha de tenir un ‘marcat caràcter nacional després de les retallades del constitucional’. El secretari general d’ERC ha qualificat la reforma laboral aprovada aquest dijous a Madrid com ‘una regressió’ duta a terme amb ‘precipitació i matusseria’.

Redacció
Redacció 30/07/2010

 El secretari General d’ERC, Joan Ridao, ha fet una crida a aprofitar la vaga general convocada pels sindicats el 29 de setembre per protestar per les retallades socials que suposa la reforma laboral aprovada al Congrés aquest dimarts, però també per protestar per les ‘retallades nacionals’ com la sentència del Tribunal Consitucional sobre l’Estatut. Després de reunir-se amb la Intersindical-CSC, Ridao ha carregat contra CiU i PNB, a qui ha titllat d”equip mèdic habitual conservador’ del govern del PSOE. Ridao ha considerat que la reforma laboral és un ‘autèntic atac contra els drets dels treballadors’ que ‘afavoreix l’acomiadament lliure’.

Per tot plegat, el secretari general dels republicans i portaveu al congrés ha considerat que la vaga general del 29-S ‘ pot ser una bona oportunitat per obligar el govern a rectificar, no només perquè retalla drets socials, sinó perquè està trepitjant els drets nacionals de Catalunya’.