Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La pinça PSOE-PP veta l’ús del català al parlament espanyol

|

- Publicitat -

La moció, inicialment, va suscitar un cert acord PSOE-PSC-ERC en la majoria de mesures que es proposaven, com la participació de la Generalitat en el disseny de les polítiques espanyoles quant al reconeixement de la llengua catalana a Europa i en avançar cap al plurilingüisme en l’administració de l’estat, però el grup socialista volia que ERC retirés el punt que demanava poder emprar el català al Congrés en un termini de trenta dies.

Tardà va decidir mantenir intacte el redactat de la moció, motiu pel qual el PSOE i el PSC van decidir acabar-hi votant en contra. ‘Els drets lingüístics són irrenunciables, fet que ha provocat desemmascarar el PSOE. No afluixarem, són ells els qui han decidit solemnement prohibir l’ús del català. Són vostès els qui ens aboquen al conflicte’ va dir Tardà.

Publicitat

L’actitud dels vint-i-cinc diputats del PSC contrasta amb la de la secretària de Política Europea i Internacional del PSC i eurodiputada, Maria Badia, que la setmana passada va presentar una resolució per salvaguardar el model lingüístic de Catalunya, que serà votada en la propera sessió plenària de final de març.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut