Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Empresaris de les Illes Balears decideixen vulnerar la llei d’ús del català

Primer foren els empresaris del sector turístic català els que consideren el català com un problema, i ara són els empresaris balears els que creuen que les lleis d’usos lingüístics no són fetes per ells. A les Illes Balears, els empresaris agrupats a Confederación de Asociaciones Empresariales de Baleares (CAEB) i la Federación de Comercio de las Islas Baleares (Afedeco) rebutgen l’aplicació de la llei d’usos lingüístics, ja que, segons ells “l’adopció de mesures que suposin afegir noves despeses als costos econòmics i operatius” redueixen la competitivitat de les empreses de les Illes.

Redacció
Redacció 30/08/2007

La llei del Comerç, en els seu capítol dedicat als drets lingüístics dels consumidors és clara: La retolació interior i exterior dels establiments de tots els comerços de les illes ha de ser, com a mínim, en català.

A més, les botigues amb més de tres treballadors han d’estar en condicions d’atendre als consumidors en qualsevol de les dues llengües cooficials. La normativa imposa multes d’entre 1.500 i 15.000 euros als establiments que no segueixin aquestes directrius.