Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

“Em defineixo com un independentista no nacionalista”

|

- Publicitat -

A l’entrevista, Tree parla sense embuts de l’autodeterminació, i es defineix com “un independentista no nacionalista”. De fet, interrogat directament per l’independentisme a casa nostra, Tree és taxatiu: “Després d’haver vist la immensa onada d’odi nacionalista que va generar el nou Estatut, em vaig convertir en independentista per sempre més”.

Publicitat

Preguntat per una realitat que coneix bé, la d’Escòcia, Tree és optimista respecte a l’autodeterminació dels escocesos: “Crec que Escòcia serà independent d’aquí a uns cinc anys, o potser deu com a molt”.

Les opinions de Matthew Tree sobre la Fira de Frankfurt tampoc poden passar-se per alt, i ocupen un lloc preeminent a l’entrevista. El conviden per donar exemple d’escriptors estrangers que escriuen en català, però confesa que, personalment, “hauria preferit anar-hi com un escriptor català més”. Llavors sí que tindríem una literatura plenament normalitzada.

Qui és Matthew Tree?

Matthew Tree és escriptor, va néixer a Londres ara fa 48 anys, es “va ensenyar” el català el 1979 i viu a Catalunya des del 1984. Va començar a publicar en català el 1990, i des de llavors no ha parat de fer-ho. De les seves publicacions cal destacar el llibre publicat l’any 2000, CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix, escrit a partir de les seves experiències viatjant durant un mes en transports públics. També ha publicat Contra la monarquia (Ara Llibres, 2004), La puta feina (Ara Llibres, 2006) i ha conduït el programa de TV3 Passatgers, on visitava el país amb transport públic en companyia de convidats especials. Matthew Tree col·labora habitualment amb mitjans catalans i és un dels nostres valedors a nivell internacional.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió