Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Elteumòbil.cat informa dels telèfons mòbils que es poden trobar en català

Cansat de tenir un mòbil en castellà? O sempre que t’has volgut comprar-ne un t’ha costat saber quina duïen el menú en català? Ara serà més fàcil ja que el Govern ha estrenat la campanya Elteumòbil.cat, per tal de donar a conèixer les principals novetats de mòbils en català i mitjançant quins operadors es poden adquirir. Les consultes es poden fer al web, que també ofereix la possibilitat de descarregar-se tres jocs per a mòbil relacionats amb el món casteller i un apartat de recursos en català. La campanya compta amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Redacció
Redacció 22/09/2007

el Govern ha estrenat la campanya Elteumòbil.cat, per tal de donar a conèixer les principals novetats de mòbils en català . Aquesta campanya és fruit de l’acord entre el Departament de Governació i Administracions Públiques, els fabricants de telèfons mòbils Nokia, Motorola, Sony Ericsson i Alcatel i els operadors Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo. En el conveni, els fabricants de telèfons mòbils es comprometen a la implantació progressiva del català com a opció idiomàtica en els menús i aplicacions de nous terminals que es comercialitzin a Catalunya. D’altra banda, les operadores prenen el compromís d’incloure com a requisit d’homologació dels terminals en les seves comandes que els fabricants incloguin el català en els menús i aplicacions, així com fer campanyes específiques per als seus abonats per facilitar la substitució de mòbils que no estiguin en català per altres que incloguin aquesta llengua.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha explicat que “l’objectiu de la iniciativa és la plena presència del català en el sector de la telefonia mòbil abans del 31 de desembre de 2008” i ha recordat “l’oportunitat que les noves tecnologies representen per a la normalització lingüística”.