Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Els regidors de la CUP es solidaritzen amb els joves que van cremar la foto del rei

Els regidors i regidores de la CUP d’arreu de Catalunya s’han volgut solidaritzar amb els joves de Banyoles i Figueres imputats per un delicte d’injúries a la corona després d’haver cremat públicament una foto del rei. Mitjançant un comunicat, aquesta formació explica que els drets democràtics de la nació catalana ‘estan per sobre d’una institució tan anacrònica en el segle XXI com la monarquia’. La CUP afegeix que, en el cas dels Borbons, es tracta ‘d’una dinastia imposada per l’ús de les armes i l’ocupació militar’. Els regidors de la CUP volen així dir ‘prou’ al que consideren ‘la persecució de l’Esquerra Independentista’.

Redacció
Redacció 26/09/2007

En el comunicat que ha fet públic la CUP també s’exigeix la retirada dels càrrecs oberts contra el jove banyolí imputat pels fets del 13 de setembre de Girona i l’aturada del possible procés judicial contra els joves de Figueres identificats el 22 del mateix mes.

La CUP demana també la dimissió dels responsables polítics del Departament d’Interior, Joan Saura i Joan Boada, per la seva col•laboració amb l’Audiència Nacional en la identificació dels joves imputats i per la ‘desmesura’ dels diferents desplegaments policials dels Mossos d’Esquadra a Girona.