Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Els ‘reagrupats’ triaran a través del web sota quin nom volen concórrer a les eleccions

La presentació de l’oficina electoral de Reagrupament a Barcelona no ha servit per aclarir encara qui serà el cap de llista de la formació per a les properes eleccions, ni tampoc sota quin nom es presentaran els adeptes de Joan Carretero. Aquesta última qüestió la podran decidir els ‘reagrupats’ a través del nou web triant quin dels noms proposats els sembla més adient. Quant a la possible incorporació del president del Barça, Joan Laporta, com a cap de llista per Barcelona Carretero ha explicat que ‘tothom sap que li hem dit moltíssimes vegades que estaríem encantats que vingués amb nosaltres’ i ha reiterat que l’oferta es manté ‘vigent’. Després que en les darreres hores s’hagin tornat a reanimar les especulacions sobre el possible salt a la política del president del Barça, Joan Laporta, el president de RCat s’ha mostrat convençut que si ho fa ‘ho farà amb Reagrupament’.

Redacció
Redacció 17/06/2010

Carretero, que ha definit Laporta com un ‘gran actiu’, ha explicat també que tenen intenció d’aprovar les llistes el 10 de juliol, formades per alguns dels 3.400 associats que tenen. De moment estan treballant-hi amb els diferents coordinadors de Reagrupament arreu del territori. Seran els associats els qui escolliran la marca electoral que utilitzarà la formació en les properes eleccions. ‘Estem preparats per ser una alternativa, per ser una variable decisiva en la propera legislatura d’aquest país’, ha assegurat.

Catalunya està ‘madura’ per fer un canvi radical
En resposta a les polèmiques declaracions del president de CiU, Artur Mas, rebutjant un referèndum sobre la independència en la propera legislatura perquè el país encara no està ‘madur’, l’exconseller ha deixat clar que ell creu que Catalunya està ‘madura’ per fer un canvi radical en el Parlament, i ha lamentat que molts catalans pateixin una ‘síndrome d’Estocolm crònica’. ‘Hem de tenir clar que ens hem de treure la por de sobre’, ha remarcat Carretero, que ha advertit que si els catalans continuen sent espanyols acabaran deixant de cobrar les pensions.

En aquest sentit, en preguntar-li per l’aposta d’Artur Mas pel concert econòmic, s’ha limitat a dir: ‘A vegades sabeu que la fruita pot passar de verda no a madura, sinó a florida. Aquest país, si es descuida gaire, en lloc d’estar madur estarà florit, estarà passat’. Carretero ha opinat que parlar de concert o de reforma de la Constitució és ‘enganyar la gent’, perquè els concerts econòmics ‘s’han de fer amb algú, i no en solitari’. És més, ha instat Mas a aclarir si vol pactar aquest concert amb el PP o el PSOE. ‘Pels catalans és molt més fàcil assolir la independència que un concert, perquè la independència no es negocia, es proclama, es guanya’, ha conclòs.

La IP, una ‘proposta trampa’
Sobre la iniciativa popular per celebrar un referèndum independentista, ha indicat que Reagrupament preferia la que no va prosperar. No s’hi oposarà a aquesta, però ha opinat que és ‘marejar la perdiu i perdre el temps’ demanar una reforma de la Constitució. De tota manera, ha indicat que li semblarà molt bé que els ‘patriotes’ que vulguin la signin, però ha advertit que és una ‘proposta trampa’ que serveix perquè alguns partits intentin col·locar-se en una posició de ‘presumpte independentisme’.