Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024
Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024

Els pujolistes se’n van amb en Duran

|

- Publicitat -

Duran i Lleida ja fa temps que s’ha desmarcat de la política d’Artur Mas. Recordem que per Nadal el president d’Unió Democràtica (UDC) va començar a caminar per un altre camí i va dissenyar la seva pròpia estratègia, al marge dels postulats d’Artur Mas. Per això, Duran va apostar per entrar en el govern espanyol i reconduir les relacions amb els socialistes. Davant aquest fet, Mas va demanar oficialment una reunió amb Duran per llimar diferències per tal d’evitar la imatge de dualitat i contraposició en la confederació. Duran, però, no sembla esforçar-se gaire perquè això sigui possible.

Publicitat

Paral·lelament, Duran i Lleida no s’ha estat quiet. La seva agenda treia fum aquests últims mesos, amb una intensa ronda de contactes i entrevistes amb dirigents del Partit Popular i del PSOE. Aprofitant també el seu càrrec de president de Comissions d’Exteriors, ha mantingut una activitat que li reporta publicitat extra: havia de viatjar a Ucraïna i possiblement visitarà el Sàhara.

La sorpresa fou quan Duran presentà el seu llibre Entre una Espanya i l’altra. De l’11M a l’atemptat de Barajas, on el pròleg va ser escrit per Miquel Roca i Junyent. La presentació del llibre va tenir un ressò polític que a CDC no agradà. Els més “roquistes” de Convergència van acudir a la crida del president d’Unió: el mateix Francesc Homs, o els exconsellers i dirigents de CiU Macià Alavedra, Josep Maria Cullell o Josep López de Lerma. La “crem de la crem” del pujolisme. L’escenificació de l’aposta dels pesos pesats de CiU a poques setmanes de les eleccions ha creat malestar i empipament en la cúpula de Convergència.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut