Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Els presidents de les diputacions catalanes es reuniran després de Nadal per analitzar qüestions que afectin el territori

Els presidents de les quatre diputacions catalanes es reuniran després de les festes de Nadal per analitzar qüestions que afectin el territori. Així ho han anunciat aquest dimecres el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, durant la trobada que han mantingut a la capital del Segrià. Ambdós han coincidit en que aquesta legislatura és fonamental davant la intenció del Govern de la Generalitat de redactar una Llei d’Ordenació Territorial que donaria els seus primers passos el 2008 i que afectaria directament al règim competencial que tindrien les Diputacions en el futur si es creessin les vegueries o consells de vegueries.

Redacció
Redacció 26/10/2007

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha refermat el suport de l’ens provincial al món local de les comarques de Lleida. Gilabert, que ha estat acompanyat dels vicepresidents, Miquel Aguilà i Gabriel Pena, ha afirmat que les comarques lleidatanes –en comparació amb les tres altres demarcacions- no tenen cobertes necessitats ‘tant bàsiques com que quan s’obri l’aixeta surti aigua’. A més, ha afegit que ‘l’equilibri territorial encara no està garantit, i és en aquesta línia en la que s’ha treballar’.

D’altra banda, Corbacho ha explicat que ‘les Diputacions no han de perdre el caràcter col·laborador amb les persones’ i que ‘cal arribar a aquells serveis on els ajuntaments no poden arribar’.

Notícies relacionades:

7.10.2007 – Puigcercós demana la complicitat de la Diputació de Tarragona perquè les vegueries siguin una realitat

20.07.2007 – Tots els partits menys el PP aposten per la reconversió de la Diputació de Barcelona en una vegueria

27.04.2007 – Puigcercós diu que les diferents realitats territorials han de “fer replantejar les funcions de les vegueries