Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els Premis Octubre commemoren els 300 anys de la Batalla d’Almansa

Com cada any, els Premis Octubre esdevindran, per una setmana, un inevitable focus d’atenció per al món cultural de la ciutat de València. El dissabte 27 d’octubre a la mateixa ciutat es celebrarà la 36a edició dels Premis Octubre. Serà la culminació a una setmana d’activitats paral·leles organitzades per la Fundació Ausiàs March. El XIII Congrés de Pensament tractarà sobre la creació social de la memòria i al XIV Congrés de Mitjans de Comunicació es debatrà al voltant de la llibertat d’expressió i la qualitat de la informació. Les activitats tindran lloc per segon any a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Redacció
Redacció 04/10/2007

Aquest any 2007 la xifra era rodona. Es celebren els 300 anys de la batalla d’Almansa, on directe!cat ja us n’ha parlat últimament. Ara, de nou commemorant l’ocupació de les tropes de Felip V, es celebren la setmana dels Premis Octubre.

Els Premis Octubre, que enguany arriben a la 36a edició, es lliuraran el dissabte 27 d’octubre a València. Serà la culminació a una setmana d’activitats paral·leles organitzades per la Fundació Ausiàs March. Amb motiu del 300è aniversari de la Batalla d’Almansa el XX Encontre d’Escriptors se centrarà en aquest episodi. Hi participaran, entre d’altres, Agustí Alcoberro, Josep Murgades, Magí Sunyer, Enric Balaguer, Damià Pons, Eliseu Climent, Max Cahner, Sebastià Alzamora, Vicenç Llorca i Xulio Ricardo Trigo. El XIII Congrés de Pensament tractarà sobre la creació social de la memòria i al XIV Congrés de Mitjans de Comunicació es debatrà al voltant de la llibertat d’expressió i la qualitat de la informació. Les activitats tindran lloc per segon any a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.