Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Els partidaris del TGV pel litoral també recorreran judicialment el traçat actual

|

- Publicitat -

Segons afirma el vicepresident de la Plataforma AVE Pel Litoral, l’informe mediambiental que va fer el Ministeri de Foment “no compleix la llei” perquè “no van tenir en compte tres traçats com dicta la normativa”. La plataforma espera ara que Foment li enviï la documentació que va sol·licitar per formalitzar el recurs judicial.

Publicitat

En aquest sentit, Vallejo repta les autoritats competents “a veure si són capaços de mantenir que l’eix de túnel passa a 10 metres de la Sagrada Família (com afirma l’informe mediambiental), quan en realitat passa a 75 centímetres del monument”, i afegeix que “mentir té conseqüències”.

Pere Vallejo reitera que lluitaran perquè “no es faci aquesta barbaritat”, i alhora ha dit que CiU, ERC i PP “tenen l’obligació de posar-se d’acord perquè els ho demana el ciutadà”. En aquest sentit, Xavier Trias (CiU), que s’ha afegit al final de la protesta, ja ha anunciat la seva intenció de buscar un acord amb ERC i PP per rectificar el traçat actual.

La plataforma considera “positiu” l’anunci de retard de l’arribada del TGV a Barcelona i a la frontera amb França. El portaveu de la plataforma assegura que permetrà disposar de “més temps per estudiar les alternatives”, i subratlla la seva convicció que “el TGV ha d’arribar a Barcelona”.

En un altre ordre de coses, l’arquitecte en cap de l’obra de la Sagrada Família, Jordi Bonet, qualifica de “ridícul” el traçat actual. Bonet recorda que Foment va descartar l’alternativa del carrer València el 2003 perquè passava per sota de dues illes d’edificis consolidats i “podria ocasionar danys associats impossibles de quantificar i inacceptables”.

Bonet es pregunta si “són quantificables els danys que pot patir la Sagrada Família, l’edifici més pesat de la ciutat i amb una estructura única en el món” i afegeix que el mur protector que proposa el Ministeri “comportarà la paralització de les obres”.

Noves pancartes

En la manifestació, la Plataforma ha exhibit una de les pancartes electorals de l’alcalde en funcions Jordi Hereu (PSC) modificada, on s’hi podia llegir la inscripció ‘Nou alcalde, noves idees; TGV: nou Carmel o Prat?’.

Les noves pancartes elaborades per la plataforma exhibiran els habituals ‘No al TGV pel centre de la ciutat’, a més de ‘Traçat TGV: Vandalisme irreflexiu’ o ‘Hereu d’esquenes a la gent’, i una altra on es compara Hereu amb Chávez, amb la inscripció ‘Dictadura a l’Ajuntament?’.

Jornada de portes obertes

Un total de 22.630 persones van visitar dissabte el temple de la Sagrada Família durant el primer dia de la jornada de portes obertes, segons va informat l’organització, que es felicitar per l’èxit de la convocatòria en un comunicat.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial